DOBRE VIJESTI ZA FURIJU

David Villa bit će spreman i prije Eura

20.04.2012 u 12:27

Bionic
Reading

David Villa, 30-godišnji španjolski nogometni reprezentativac i napadač Barcelone, nastavlja s oporavkom od teške ozljede koju je zadobio na Svjetskom klupskom prvenstvu u prosincu prošle godine

Podsjetimo da je Villa slomio tibiju lijeve potkoljenice, te su mu liječnici na startu oporavka najavili da više neće igrati nogomet ove sezone. Bilo je isto tako izgledno da Villa neće uspjeti nastupiti niti na Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj gdje će njegova reprezentacija braniti naslov prvaka od prije četiri godine.

No, kako vrijeme prolazi, tako se budi sve veći optimizam kod ovog sjajnog golegetera.

'Odmah sam rekao da ću biti spreman za Euro. Nadao sam se da ću pomoći i Barceloni na samom kraju sezone. Te moje najave su sve izvjesnije kako vrijeme prolazi. Oporavak ide odlično', rekao je Villa i dodao:

'Nedavni posjet klinici je bio zbilja ohrabrujući. Svi pregledi koje sam obavio su pokazali da odlično napredujem. Nikakvi novi problemi se ne pojavljuju, a one stare rješavam vježbanjem. Mislim da sam u ovom trenutku nekoliko tjedana ispred najavljenog datuma oporavka'.

Recimo da je nakon što je u ljeto 2010. godine prešao iz Valencije u Barcelonu, Villa je za katalonski klub upisao 49 nastupa i 23 pogotka.