LUDILO POČINJE

David Beckham od subote i službeno Milanov

21.12.2008 u 09:00

Bionic
Reading

Još od slijetanja oko 10 sati ujutro, Milano je zahvatila 'beckhamanija'. Vrhunac je ipak stigao oko 20 sati kada je David Beckham obukao crveno-crni dres s brojem 32 te pozirao brojnim fotoreporterima

Jedan od najpopularnijih nogometaša današnjice David Beckham i službeno je predstavljen kao novi igrač Milana. Na predstavljanju i poziranju pred brojnim fotoreporterima Beckham je obukao dres s brojem 32 koji će nositi za vrijeme tromjesečne posudbe iz LA Galaxyja. Englezu je taj potez bio nužan jer je u američkoj ligi trenutačno stanka, a Beckham želi ostati u formi kako bi i dalje bio opcija izbornika Capella.

Iako su njegov prelazak u MLS ligu mnogi tretirali kao odlazak u nogometnu mirovinu, Beckham tvrdi da na prekid karijere nije ni pomislio.

'Znao sam da će mi nedostajati igranje na najvišem nivou. Ne želim reći da u Americi ne žele postići da se i tamo igra vrhunski nogomet. Ne, ja mislim da će se to dogoditi, ali trebat će im vremena da to postignu. Pet mjeseci, koliko traje pauza, u mojoj karijeri bilo bi previše i teško bih podnio toliko dug period bez igranja utakmica. Zato će mi ovaj boravak koristiti kako bih ostao fit i fokusiran na nogomet', izjavio je Beckham.

Naravno, Beckham je iskoristio veliku medijsku pozornost te je novinare pozdravio na talijanskom jeziku.

'Dobra večer i hvala na dočeku. Ja volim Italiju i jako sam sretan što sam ovdje s vama. To je velika čast i nadam se kako ću dobrim igrama pridonijeti rezultatima kluba. Igrao sam za najveće klubove u Engleskoj i Španjolskoj, a sada ću igrati i za najveći klub u Italiji.'

Naravno, Beckham neće odmah konkurirati za momčad te će nedjeljni dvoboj pratiti s tribina. Prvi dvoboj u novom dresu mogao bi imati nakon Nove godine, točnije 11. siječnja protiv Rome.