ronaldo i messi u interu!?

David Beckham ima senzacionalan plan; uspije li, to bi mogla biti najspektakularnija momčad u povijesti nogometa

29.07.2019 u 12:22

Bionic
Reading

Sad je i službeno, momčad Intera iz Miamija od 2020. godine službeno se priključuje američkoj nogometnoj MLS ligi, a jedan od najvećih dioničara kluba je David Beckham (44) koji svim snagama pokušava u Miami dovesti najveće nogometne zvijezde današnjice

Mislite kako je plan Davida Beckhama neostvariv? Hm, u sljedeće dvije ili tri godine nije nemoguće da će popularni Becks okupiti sve zvijezde koje je 'napikirao'. A uspije li ih 'spariti' sve zajedno da odigraju sezonu ili dvije u kontinuitetu... Uh, kakva bi to senzacionalna momčad bila.

Pitanje je tko bi bio ravan Interu iz Miamija, ne u MLS-u, već i šire. No, ne treba zaboraviti kako će to za nogometne pojmove biti poprilično stara momčad, no koncentracija zvijezda i njihovih kvaliteta koja bi se u istom trenutku, u istoj momčadi našla na terenu. Bilo bi to nešto stvarno nevjerojatno...

Beckham je prvo sramežljivo najavljivao svoje želje i planove, no sada se ohrabrio te je u javnost 'iscurila' potencijalna momčad Intera koja bi u sljedeće tri ili četiri godine, uz neke manje izmjene, mogla zaigrati u MLS-u. I nitko niti ne sumnja da je ovaj projekt moguć jer ako netko može 'mobilizirati' sve te superzvijezde, onda je to David Beckham.

Dakle, prvi je cilj 'spariti' u istoj momčadi Lea Messija i Cristiana Ronalda! Realnost je takva da Messi (32) ima ugovor s Barcelonom do 2023. godine i tada bi, kao 36-godišnjak mogao krenuti put Floride i pridružiti se Interu. No, Argentinac je već ranije kazao kako će karijeru završiti u redovima Newell’s Old Boysa od kuda je i krenuo u svijet. Toliko im duguje, barem jednu sezonu, pa - mirovina. Dakle, u Miamiju bi Messi odigrao sezonu ili dvije, a tek onda bi na red došli Old Boysi...

  • +6
Cristiano Ronaldo Izvor: Pixsell / Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

Ronaldo (34) s Juventusom ima ugovor do kraja lipnja 2022. godine, tada će imati 37 godina i vrlo vjerojatno biti više nego spreman za 'izazove' MLS-a. On je gotovo sigurna oklada jer je blizak prijatelj s Davidom Beckhamom i neće odbiti poziv da odigra još koju sezonu u njegovom klubu. Tako bi CR7 u Miamiju dočekao Messija, pa da odigraju barem jednu sezonu u istoj momčadi.

  • +14
Lionel Messi - jedan od najvećih nogometaša svih vremena Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

A David Beckham, dok se dvije najveće zvijezde ne odluče krenuti put Miamija, intenzivno radi na vrbovanju ostalih.

Plan je da prvi golman bude Joe Hart (32) koji trenutno brani za Burnley. U obrani Becks računa na nekadašnjeg braniča Manchester Uniteda Antonija Valenciju (33) koji bi se momčadi trebao priključiti u prvoj sezoni. Ozbiljno Beckham računa i na Gerarda Piquea (32) s kojim je svojedobno igrao u Unitedu. Dodatni plus Piqueova je supruga, pjevačica Shakira koja je podrijetlom Kolumbijka. A kolumbijska zajednica u Miamiju i na Floridi općenito vrlo je brojna te bi i tako privukao brojne navijače. Kako bi zadovoljio i meksikansku zajednicu na Floridi Beckham bi angažirao Hectora Morena (31)...

  • +7
Španjolski nogometaš Gerard Pique Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Defenzivni veznjaci trebali bi biti Daniele De Rossi (36) koji je nakon 19 godina napustio Romu i potpisao za argentinski Boca Juniors. No, Beckham ga je navodno već 'zakapario' i De Rossi sigurno stiže u Inter. Uz njega bi trebao još jedan stožerni igrač Barcelone, a radi se o Sergiju Busquetsu (31).

Napadačku bi liniju, uz Ronalda i Messija trebali činiti Wayne Rooney (33) koji je već u MLS-u i igra za DC United iz Washingtona, ali će se vrlo rado preseliti na sunčanu Floridu. I to već na kraju ove sezone. U samom vrhu napada bila bi dva temperamentna Južnoamerikanca - Kolumbijac Radamel 'El Tigre' Falcao (33) i Urugvajac Luis 'El Pistolero' Suarez (32).

  • +5
Luis Suarez Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

Iskreno, za sada ovaj plan Davida Beckhama više izgleda kao znanstvena fantastika i doslovno put na Mars, ali... Nije nerealno za očekivati da negdje tamo 2023. godine većina gore navedenih igrača istrči u dresovima Intera iz Miamija! Ovo je, naravno, idealan scenarij kojeg Beckham priželjkuje, ali ima još dosta kandidata. Formiranje momčadi za prvu sezonu već je počelo, a prema nekim najavama trener bi trebao biti - Rafa Benitez!