NIKOLA KALINIĆ

'Dat ću sve od sebe da budem novi Šuker'

03.10.2011 u 15:28

Bionic
Reading

Vesela atmosfera vlada u Čatežu, 'kockasti' se sunčaju na terasama, nervoze nema, daleko je petak i utakmica u Ateni u kojoj pobjedom mogu potvrditi odlazak na Euro sljedećeg lipnja

Izbornik Slaven Bilić kombinira, među tim dečkima traži novog Šukera, onog koji bi kao prije 14 godina u Solunu sam apsolvirao Grke. Je li to Nikola Kalinić? Prošli je petak za Dnjipro zabio dva gola Aleksandriji... Može li i sljedeći?

'Šuker? Nije bitno tko će zabiti gol, može to biti i Stipe Pletikosa. No budem li dobio šansu, dat ću se od sebe da to budem baš ja, novi Šuker,' rekao je Kalinić (23).

U Ateni će se osjećati kao i na 'Otoku', Grci su u posljednjih 14 utakmica primili tek šest golova.

'Sve znamo, igraju zatvoreno, s jednom špicom, većinom su orijentirani prema nazad, brane se. Probijemo li bunker, na korak smo do pobjede.'

Nismo bili na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, odlazak na Euro i dalje 'visi' iako smo bod ispred Grka. Postoji li pritisak u Bilićevim trupama, ovoga puta nemamo pravo na kiks.

'Možemo to ovako reći: nije nas strah, sigurni smo da smo kvalitetniji od Grka. Zaslužili smo da budemo prvi po rezultatima i da idemo direktno na Euro,' zaključio Kalinić.

Ivan Strinić (24) Kalinićev je cimer, koji je napadača Blacburna i dočekao u Dnjipropetrovsku. U njihovoj sobi već je danima ista tema - kako riješiti Grke. I bod bi bio dovoljan, ali...

'Nemamo što kalkulirati, bit će teška atmosfera, ali mi imamo svoj cilj, a to je našu situaciju riješiti što prije. Istina, ni ja ni Nikola nemamo iskustva velikih utakmica, pogotovo u reprezentaciji, još smo mladi, na početku smo puta,' izjavio je Strinić.

Tijekom ponedjeljka reprezentativci su još 'kapali' u Čatež, Ivan Rakitić nakon ručka, a umjesto popodnevnog treninga, zbog kasnijih letova Dejan Lovren i Mario Mandžukić tek su sletjeli na Pleso.