KAKVO PRIZNANJE

Darko Matić najbolji zadnji vezni u Aziji

07.03.2010 u 13:59

Bionic
Reading

Hrvatskog nogometaša Darka Matića (29), koji nastupa za Beijing Guoan iz Pekinga, engleski magazin goal.com izabrao je u najbolju momčad azijskog kontinenta na poziciji zadnjeg veznog igrača, a u paru s Matićem u toj je liniji izabran i proslavljeni brazilski nogometaš Rivaldo koji igra u Uzbekistanu

'Izbor u najbolju momčad Azije za mene je veliko priznanje. Posebice sam počašćen što sam u veznoj lininiji izabran u paru sa proslavljenim Brazilcem Rivaldom koji je ostavio dubok trag u svjetskom nogometu u posljednjih petnaestak godina. Ovo mi priznanje posebno godi jer dolazi od Engleza koji su izmislili nogomet', rekao je Matić.

Matić je 2009. godine s Beijing Guoanom osvojio titulu prvaka Kine, a on je proglašen najboljim stranim nogometašem najmnogoljudnije zemlje na svijetu. Ove godine Matić s Beijing Guaanom nastupa i u Azijskoj ligi prvaka koja se igra po ugledu na Europsku ligu prvaka. Prije prelaska u pekinšku momčad Matić je dvije sezone igrao za Teda Tianjin, a u sve tri sezone, koliko je do sada igrao u Kini, biran je u najbolju momčad kineskog prvenstva.

Matić, koji je porijeklom iz Bosanske Posavine, prije odlaska u Kinu igrao je za slovački Senec gdje mu je nuđeno igranje za reprezentaciju Slovačke ako prihvati državljanstvo te zemlje, ali on je odbio takovu ponudu.