JEDINI HRVAT U KINI

Darko Matić najbolji vezni igrač kineskog prvenstva

30.12.2008 u 13:08

Bionic
Reading

Hrvatskog nogometaša Darka Matića (28) nogometni su stručnjaci i sportski novinari proglasili za najboljeg veznog igrača netom završenog kineskog prvestva, a njegova momčad Teda Tianjin osvojila je četvrto mjesto

To je ujedno i najveći uspjeh u povijesti kluba s kojim su izborili pravo nastupa u Azijskoj ligi prvaka koja se igra po ugledu europsku Ligu prvaka.

Ovo je drugi puta za redom da je Matića proglašen najboljim veznjakom kineskog prvenstva jer je to priznanje dobio i prošle godine.

'Priznanje koje sam dobio i ove godine puno mi znači, a posebice mi je drago što se moj klub Teda Tianjin po prvi puta plasiro u Azijsku ligu prvaka koja postaje sve popularnija u ovom dijelu svijeta i daje šansu i mojoj ekipi i meni za novu afirmaciju', izjavio je Matić.

Po njegovim riječima Kinezi ulažu velika sredstva za razvitak nogometa, a stadioni većine prvoligaša izgrađeni su u posljednjih nekoliko godina u modernom stilu po modelu najboljih europskih stadiona. Prije odlaska u Kinu Matić je nastupao za slovačkog prvoligaša Senec gdje je bio kapetan i gdje je pozivan u slovačku reprezentaciju uz prethodno prihvaćanje državljanstva Slovačke što on nije želio.

Matić je jedini Hrvat koji nastupa u kineskoj prvoj nogometnoj ligi i trenutačno jedan od najpopularnijih nogometaša ali i sportaša uopće u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.