kao da je znao...

Dario Šimić poslao žestoku poruku poslije Šukerovog poteza

21.11.2017 u 17:49

Bionic
Reading

Iako je prošlog petka na sjednici IO-a Zagrebačkog nogometnog saveza, izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović izbore za predsjednika HNS-a najavio tek za travanj 2018., isti će se ipak održati 22. prosinca ove godine

'Ove godine neće biti izbora za novog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), već će se 19. prosinca održati redovita Skupština HNS-a', rekao je prije četiri dana izvršni direktor HNS-a i predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza (ZNS) Damir Vrbanović.

>> Davor Šuker za mnoge je bio prekrižen, a onda se prije izbora dogodilo ovo

Tog se je petka nagađalo da bi Davor Šuker mogao raspisati izbore za prosinac, a i da bi ga ZNS na tom sastanku kandidirao za novi mandat, ali se to nije dogodilo.

'Nema takav podatak. To su bile medijske špekulacije. Mi imamo jednu izvanrednu atmosferu i odnose u okviru ZNS-a. Mi smo konstatirali, Šuker je predstavnik ZNS-a i on će i dalje imati našu potporu i bit će naš predstavnik', kazao je Vrbanović koji tog petka nije znao kada će biti izborna skupština.

I ona se očekivala tek u travnju sljedeće godine.

  • +10
Hrvatska slavi prolazak na SP u Rusiju Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Međutim, na današnjem (op.a. utorak) sastanku izvšnog odbora HNS-a, kada je dobio jednoglasnu potporu svih članova ovog tijela, Davor Šuker ipak je odlučio još ove godine održati izbornu skupštinu, a ona je zakazana za 22. prosinca u podne.

Naravno, jedan od protukandidata, Dario Šimić, nije iznenađen ovom odlukom već spremno poručuje.

'Na izbore sam spreman. Kandidaturu sam najavio, imam pripremljen program, imam pripremljen tim, imam podršku nogometne i šire javnosti. Ne mogu ni zamisliti da bi ljudi iz nogometa htjeli nastavak dosadašnje politike HNS-a. Hrvatski nogomet zaslužuje novi početak i potpunu depolitizaciju. Samo tako možemo vratiti povjerenje u hrvatski nogomet i krenuti naprijed', poručio je Dario Šimić.

Šimić je jedan od dvojice protukandidata, a treći koji bi mogao u borbu za mjesto predsjednika HNS-a je i Marijan Kustić (42), HDZ-ov saborski zastupnik, predsjednik Nogometnog saveza Ličko-senjske županije i dosadašnji član Izvršnog odbora HNS-a.

Inače, kandidata mogu biti samo dva. Naime, status HNS-a nalaže da predsjednički kandidat 15 dan prije Izborne skupštine mora predočiti potpise devet županijskih saveza koji stoje iza njih. S obzirom da Hrvatska ima 20 županija, plus Grad Zagreb, lako se dolazi do zaključka da se na Izbornoj skupštini mogu pojaviti samo dva kandidata.

Inače, Skuština ima 59 članova, a za pobjedu na predsjedničkim izborima potrebno je 30 glasova.

U Skupštini sjede predstavnici županijskih saveza (21), svaki klub Prve HNL daje po dva člana (20), svi klubovi Druge HNL daju zajedno dva člana, klubovi trećih liga daju tri člana, klubovi nižih liga deset, a po jedan član dolazi iz Sindikata igrača, udruženja trenera te jedan zastupnik ženskog nogometa.