veliki povratak u ukrajini

Darijo Srna igrački se umirovio, ali već je stigla i službena potvrda koji je posao prihvatio

20.06.2019 u 11:35

Bionic
Reading

Bivši legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Darijo Srna, odlučio se na igračku mirovinu, ali to ne znači da se udaljio od nogometnih terena

37-godišnji Darijo Srna je kao kapetan poveo Hrvatsku na tri velika natjecanja, Euro 2012., SP 2014. godine te Euro 2016. godine. Nakon Europskog prvenstva u Francuskoj, koje je odigrao u velikom stilu, Srna se emotivnim pismom oprostio od igranja u reprezentativnom dresu.

U reprezentativnu mirovinu Srna je otišao kao rekorder sa 134 nastupa za Vatrene, a postavio je i teško dostižnu brojku od 69 nastupa u kojima je kao kapetan poveo Hrvatsku na travnjak.

Nakon 15 sezona u ukrajinskom Šahtaru, u kojem je također godinama nosio kapetansku vrpcu, a onda je pred kraj karijere zbog navodnog korištenja dopniga, dobio višemjesečnu suspenziju, prošle sezone vratio se nogometu te je u talijanskoj Serie A nosio dres Cagliarija.

Očekivalo se da će i u novoj sezoni ostati na Sardiniji, no Darijo Srna odlučio se na odlazak u mirovinu. Ali samo onu igračku. Jer već u petak bit će predstavljen, u Kijevu, kao pomoćni trener koji će na klupi Šahtara asistirati Portugalcu Luisu Castru.

  • +28
Darijo Srna Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović