izgubili od finske

Danski nogometaši obrušili se na čelnike Uefe novim detaljima; evo što su im točno ponudili dok je trajala drama oko Eriksena i sada nikome ništa nije jasno

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 14.06.2021 15:05
  • Objavljeno 14.06.2021 u 14:04
Bionic
Reading

Danski su igrači još su nezadovoljni položajem na kojem su postavljeni nakon kolapsa momčadskog kolege Christiana Eriksena tijekom njihovog otvaranja Eura u subotu, kada su morali odlučiti hoće li utakmicu protiv Finske završiti te večeri ili sljedećeg jutra

UEFA je igračima, koji su se okupili u svlačionici, ponudila izbor za nastavak meča u subotu navečer ili ponovno početak u nedjelju u podne.

'Dovedeni smo u položaj za koji osobno mislim da nismo trebali mi odlučivati. Vjerojatno je trebalo da je netko iznad nas rekao da nije vrijeme za donošenje odluke i da bi možda trebao pričekati sljedeći dan', rekao je u ponedjeljak danski vratar Kasper Schmeichel novinarima.

>> Legendarni Peter Schmeichel otkrio nevjerojatne i šokantne detalje iz danske svlačionice dok su Eriksenu spašavali život; je li moguće da je Uefa to napravila?

Dužnosnici UEFA-e nisu bili odmah dostupni za komentar, no, upravno tijelo europskog nogometa napisalo je u subotu na Twitteru da će meč biti nastavlje 'nakon zahtjeva igrača oba tima'.

'Imali smo dvije mogućnosti, a nijedna nije bila dobra. Uzeli smo najmanje lošu. Bilo je puno igrača koji nisu mogli igrati utakmicu. Bili su mislima drugdje. U ovoj ste situaciji mogli poželjeti i treću opciju', rekao je danski igrač Martin Braithwaite. Nakon tih riječi više nikome ništa nije jasno...

Eriksen se srušio netom prije poluvremena i prebačen je u bolnicu nakon što je primio CPR na terenu. Nakon skoro dva sata, utakmica je nastavljena, a Finci su pobijedili s ​​1:0.

'Dogodi se nešto užasno i UEFA daje igračima mogućnost da izađu i igraju utakmicu ili se vrate u nedjelju u podne. Kakva je to opcija?', kazao je Peter Schmeichel za BBC, a danski izbornik Kasper Hjulmand također je u nedjelju rekao da ne misli da su se igrači trebali vratiti na teren.

Danski nogometni objavio je u ponedjeljak da je 29-godišnji Eriksen ostao u stabilnom stanju u bolnici.

  • +79
Danska - Finska Izvor: EPA / Autor: Friedemann Vogel / POOL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal