Tko je ovdje lud?

Dani Olmo već je sada na Messijevoj razini, a novu veliku nepravdu nikako nije očekivao

04.10.2019 u 13:15

Bionic
Reading

Dani Olmo ponovno nije dobio poziv u A reprezentaciju iako je igrama to svakako zaslužio

Dani Olmo je uvjerljivo najbolji igrač Dinama i najvrjedniji eksponat maksimirske svlačionice. Dinamo je za njega izvjesio cijenu od 40 milijuna eura, a 21-godišnji Španjolac svakim danom pokazuje da je ta cijena zapravo jako mala.

Za prvu momčad Dinama je do sada odigrao 111 utakmica u kojima je zabio 31 gol i upisao 26 asistencija, a klasu je potvrdio i na europskoj razini kada je na U-21 Europskom prvenstvu reprezentaciju Španjolske odveo do zlatne medalje kao jedan od najboljih igrača.

Potvrdu Olmove klase donosi i katalonski Sport koji je u tekstu pod naslovom: ''Ovo je statistika u kojoj se Messi i Olmo natječu u Ligi prvaka' usporedio Dinamovog Španjolca s jednim od najvećih nogometaša svih vremena Lionelom Messijem.

Novinari Sporta su izvukli statističke podatke iz prva dva kola Lige prvaka, a kada se gledaju uspješni driblinzi Olmo i Messi dijele prvo mjesto s Willianom iz Chelseaja. Sva trojica su imala po 12 uspješnih driblinga. Messiju je za to trebala 121 minuta, Willianu 175, a Daniju Olmu 180.

Sjajnog Olma hvali gotovo cijeli svijet i jasno je da će upravo Dinamov wunderkind jednoga dana biti nositelj igre nekog od najvećih klubova, ali sa svime time se ne slaže izbornik španjolske A reprezentacije Robert Moreno koji ga je izostavio s popisa za utakmice protiv Norveške i Švedske.

Moreno je nagradio nekoliko igrača pozivom u reprezentaciju pa su tako po prvi put na popisu Regulion, Pau Torres i Gerard Moreno, ali na istom popisu nema Danija Olma koji je kapetan, najbolji igrač i najbolji strijelac mlade reprezentacije na Europskom prvenstvu koje im je donijelo zlato.

  • +3
Španjolski nogometaš Dani Olmo Izvor: EPA / Autor: ALFIO GUARISE/EPA