još nije gotovo...

Dani Olmo sad mora birati, hoće li prihvatiti ponudu Milana ili će karijeru nastaviti na Azurnoj obali

16.01.2020 u 06:31

Bionic
Reading

Pregovori su u tijeku, u Maksimir je navodno stigla konkretna ponuda Milana te Dani Olmo sada sa svojim zastupnicima i članovima obitelji 'važe'. No, posao bi 'rossonerima' mogao pokvariti klub iz francuske lige u čijim bi redovima Olmo praktički imao zajamčeno mjesto u početnoj postavi...

Sve informacije vezane za transfer Danija Olma stižu 'iz druge ruke' i doslovno na kapaljku pa treba biti vrlo oprezan. No, čini se kako je Milan prvi krenuo u ofenzivu te je na Maksimir sa San Sira stigla ponude - 30 milijuna eura odštete za igrača koji sa svojim zastupnicima mora dogovoriti uvjete ugovora s 'rossonerima'!

U Dinamu su, opet navodno, spremni prihvatiti tih 30 milijuna, ali uz određeni postotak od eventualne sljedeće prodaje igrača te neke dodatne bonuse. Na potezu su sada Olmo i njegovi zastupnici, no neće im biti lako. Prvo, nemaju baš previše vremena za razmišljanje i pregovore s Milanom, a drugo - stigla je još jedna ponude. Možda i primamljivija od one Milanove.

U 'lov' na Danija Olma aktivno se uključio i Monaco! Da, 'kneževi' su neko vrijeme samo promatrali iz prikrajka, a sada su, nakon što je Barcelona odustala, odlučili pokušati privoljeti sjajnog Španjolca da im se pridruži. A nije da nemaju jake adute.

  • +5
Ligue 1, PSG - Monaco Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

Spremni su platiti 30 milijuna eura odštete, možda čak i koji milijun više, to za Monaco nije problem jer grade novu, mladu momčad s kojom žele ponovno napasti sam vrh francuske lige i za sada nedodirljivi PSG. Zato je u 'kneževinu' doslovno u posljednjim danima 2019. godine kao novi trener stigao Robert Moreno (42). Zvuči vam poznato, ali ne znate gdje bi ga 'smjestili'? Pomoći ćemo vam - Moreno je prošle godine bio v.d. izbornik Španjolske nakon što se zbog privatnih problema iznenada s te funkcije povukao Luis Enrique. I radio je sjajan posao, ali kad se Enrique vratio za nagradu je Moreno dobio - otkaz! No, vrlo brzo je dobio priliku u Monacu.

Kakve veze s Olmom ima Moreno? Pa baš je on taj koji ga je pozvao u španjolsku A selekciju i koji mu je omogući debi u dresu 'furije'. Navodno baš Danija Olma vidi kao jednog od glavnih igrača oko kojeg bi gradio momčad za sljedeću sezonu i što je najvažnije - jamči mu mjesto u početnoj postavi Monaca!

  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala 'Kapetani biraju' 2018 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Za samog Olma bi to moglo biti i presudno jer ne skriva ambicije da zaigra u španjolskom dresu na Euru ovog ljeta, a poziv može izboriti samo ako igra. U Milanu, koji je opterećen lošim rezultatima, bi teško odmah upao u prvih 11, a u momčadi 'kneževa' bi mu taj zadatak bio puno lakši i jednostavniji. Da ne spominjemo i samo okruženje jer u Monacu nema previše pritiska, a tu je i život u mondenom Monte Carlu na Azurnoj obali.

Kako god bilo, izbor mu neće biti nimalo jednostavan. A vremena je sve manje...