rekorder

Dani Olmo postaje najskuplji Dinamov igrač u povijesti; evo kolike milijune eura 'modri' očekuju od njegovog transfera

17.06.2019 u 11:31

Bionic
Reading

Svima je jasno kako Dinamo jednostavno ne može zadržati Danija Olma (21) u svojim redovima. Sjajni je Španjolac jednostavno prerastao 'modre' i sad je najbolje vrijeme za odlazak s Maksimira. Realno, svi će imati koristi od njegovog transfera, a posebice Dinamo koji bi trebao napraviti 'posao stoljeća'...

Službena je procjena kako Dani Olmo (21) u ovom trenutku vrijedi oko 15 milijuna eura. To je ujedno i početna cifra ispod koje u Dinamu niti ne žele razgovarati oko mogućeg transfera. No, svima je jasno kako će tih 15 milijuna eura biti samo temelj za licitaciju jer za Olma se zanimaju najveći europski klubovi.

Za sada je poznato kako je najveći interes za španjolskog U-21 reprezentativca pokazao Milan, no Olmo je skeptičar i radije bi karijeru nastavio u momčadi u kojoj bi imao zajamčeno mjesto u prvoj momčadi. Tu su se 'u igru' ubacile dvije momčadi iz Bundeslige, izuzetno je konkretna ponuda stigla iz redova Bayer Leverkusena, ali zainteresirani su i iz Borussije M'gladbach. Obje momčadi imaju dovoljno novca, a ujedno su i poznate po tome da forsiraju svoje mlade igrače te bi Olmo tu gotovo sigurno dobio priliku igrati.

No, u cijeloj se priči konstantno 'provlači' i bivši Olmov klub, Barcelona. I sam Olmo bi se najradije vratio, no teško da bi dobio priliku u Barci, prije bi završio negdje na posudbi, a to mu - barem u ovom trenutku - nije interes. Slično je i s interesom iz Real Madrida, no dojam je kako Olmo ovog ljeta ipak neće završiti u rodnoj Španjolskoj.

>> Dani Olmo otkrio planove za budućnost: Moguće je da odem iz Dinama, ali...

Ima sjajni Španjolac dovoljno vremena za pametan odabir, ne žuri mu se. Prvo želi odraditi nastup na U-21 Europskom prvenstvu, a tek će onda odlučiti što i kako dalje. No, neke je detalje u razgovoru za francuski L'Equipe otkrio njegov menadžer Andy Bara.

  • +26
Španjolski nogometaš Dani Olmo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Trenutno je Dani koncentriran na Europsko prvenstvo mladih reprezentacija, a nakon toga ćemo donijeti odluku zajedno s Dinamom koji je dosad odbio sve ponude...', otkrio je Bara i optimistično nastavio:

'Bit će to najveći transfer u povijesti kluba, najveći čak i na području bivše Jugoslavije. Iznos će biti između 30 i 40 milijuna eura, još ne znamo točno koliko.'

OK, Bara je Olmov menadžer i sigurno je dobro upućen u stanje tržišta ovog ljeta, no pravi se prijelazni rok još nije ni 'zakuhao'. Kako god bilo, prema do sad dostupnim informacijama, Dani Olmo će ovog ljeta gotovo sigurno postati najskuplji Dinamov igrač u povijesti.

  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala 'Kapetani biraju' 2018 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bayer i Borussia (M) navodno su već ponudili 25 milijuna eura, ali čekaju se i ponude ostalih. Pa još kad krene licitacija... Ova bi se svota lako mogla i udvostručiti. No i bez toga je realnost kako će Olmo svojim transferom nadmašiti onaj Marka Pjace koji od prije tri godine drži rekord - Juventus ga je 'modrima' platio 23 milijuna eura. Nadmašio bi Olmo i Luku Modrića (33) za kojeg je 2008. godine Tottenham platio 21 milijun eura...

Najveći transferi Dinama u povijesti

  • Marko Pjaca 2016./'17. iz Dinama u Juventus (23 mil. €)
  • Luka Modrić 2008./'09. iz Dinama u Tottenham (21 mil. €)
  • Eduardo da Silva 2007./'08. iz Dinama u Arsenal (13,5 mil. €)
  • Filip Benković 2018./'19. iz Dinama u Leicester (13 mil. €)
  • Marko Rog 2017./'18. iz Dinama u Napoli (13 mil. €)
  • Vedran Ćorluka 2007./'08. iz Dinama u Manchester City (13 mil. €)