ekskluzivno za tportal

Dani Olmo otkrio nam je koji bi klub bio idealan za njega i što je dogovorio s trenerom Dinama Bjelicom

02.07.2019 u 10:54

Bionic
Reading

Mladi ofenzivni igrač Dinama, 21-godišnji Dani Olmo, cijelu sezonu odigrao je pamtljivo u 'modrom' dresu, a onda je vrhunac dosegao na Euru U-21 selekcija, na kojem je sa svojom Španjolskom postao europski prvak te najbolji igrač finalnog ogleda

Sredinom svibnja, kada se još nije znalo ni hoće li Dani Olmo uopće biti na popisu igrača izbornika Luisa de la Fuentea, jer tada je tek bio na širem popisu, ovaj izuzetno pristupačan i simpatičan dečko vjerovao je u sebe, ali i svoje suigrače te nam je još tada najavio želju da postane europski prvak sa Španjolskom.

'Sada sam među 25 igrača, ali nadam se da ću ostati i na popisu 23, odnosno da ću ići na Europsko prvenstvo. Naravno, i tamo maksimalno pomoći da postanemo europski prvaci', rekao nam je tada Dani Olmo.

A sada, mjesec i pol kasnije, snovi su dosanjani. Osim što je izostao iz prve utakmice, u kojoj je mlada Furija izgubila 3:1 od Italije, izbornik ga je u preostale četiri utakmice koristio svih 90 minuta. I pokazalo se da je to bio odličan potez.

  • +3
Euro U-21, finale: Španjolska - Njemačka Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Jer osim što se sjajno nadopunjavao sa suigračima, rotirajući se od lijevog do desnog krila, pa i na poziciji polušpice, Olmo je zabio tri gola. Posljednji je ujedno bio presudan u finalnoj pobjedi 2:1 nad Njemačkom.

'Ma, sretan sam, presretan. Nije ovo nagrada samo za ovih mjesec dana s reprezentacijom, nego za cijelu godinu odličnog rada u Dinamu, ali i period koji sam proveo s ovom španjolskom reprezentacijom', javio nam se Dani Olmo u utorak iz rodne Terrasse, u kojoj već uživa u obiteljskom okruženju i odmara se među prijateljima.

Iako je i u Kataloniji pakleno vruće, a temperature se penju i do 40°C, Olmo još ne razmišlja o moru.

'Otići ću malo za koji dan, ali zasad mi je potrebno ovo okruženje. Osim toga, u Terrassi sam organizirao ljetni kamp za mlade nogometaše, pa ću se posvetiti i tome.'

Odlične igre na Euru u Italiji dovele su ga pod povećalo i sada se brojni velikani raspituju za Olma, odnosno po kojoj bi cijeni napustio Dinamo. U igri su imena poput Barcelone, iz koje je otišao kao dječak u Dinamo, Milana, Bayera, navodno i Manchester Uniteda.

'Iskreno, ne znam apsolutno ništa o tome. Eventualno menadžer Andy Bara i moj tata. Međutim, ja se time ne opterećujem i samo razmišljam o tome kada ću se javiti treneru Nenadu Bjelici.'

  • +26
Španjolski nogometaš Dani Olmo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Pa zar niste u kontaktu?

'Jesmo, razgovarali smo puno i o svemu. Ali još uvijek nismo dogovorili kada da dođem na treninge. Za sedam, deset ili 15 dana. Dakle jedino što znam jest da sam igrač Dinama i da ću s Dinamom započeti treninge.'

A kada biste morali odabrati klub, koji bi to bio?

'Vrlo jednostavno - klub u kojem ću igrati. Jer još sam mlad i za mene je najvažnije da imam minutažu.'

Španjolska je izborila nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Hoćete li i vi putovati na Igre?

'Naravno. To je san svakog sportaša i natjecanje koje se ne smije propustiti. Jedva čekam.'

Baš kao i pozive u španjolsku reprezentaciju. Još uvijek imate pravo nastupa za U-21 selekciju?

'Tako je. Ali vidjet ćemo hoće li me zvati. Svojim igrama stalno se trebam dokazivati pa se onda mogu nadati i pozivima u Španjolsku', zaključio je ovaj izuzetno simpatični nogometaš.