zvijezda 'furije'

Dani Olmo oduševio je odgovorom na pitanje tko će igrati u finalu Svjetskog prvenstva; bio bi to pravi spektakl

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 30.11.2022 14:44
  • Objavljeno 30.11.2022 u 14:41
Bionic
Reading

Dani Olmo (24) za Španjolsku je odigrao svih 180 minuta u prve dvije utakmice na ovom SP-u. Protiv Kostarike je u pobjedi 7:0 zabio sjajan gol, a u 1:1 remiju s Njemačkom bio je jedan od najboljih u redovima 'furije'

Španjolce sutra (četvrtak, 1. prosinca, 20 sati) čeka odlučujuća utakmica natjecanja po skupinama. 'Furija' igra protiv Japana, a pobjeda ili remi donosi im plasman u osminu finala. U isto će vrijeme igrati i za Njemačku koja mora dobiti Kostariku, uz uvjet da Japan ne pobijedi Španjolce, kako bi izborila prolazak skupine.

'Kao što smo željeli pobijediti Kostariku i Njemačku, tako želimo i Japan. Nećemo kalkulirati. Pobjedom idemo u osminu finala, to je cilj', kazao je Dani Olmo (24) koji je na ovom SP-u jedna od najvećih španjolskih zvijezda, pravo otkriće u momčadi izbornika Luisa Enriquea koji mu neizmjerno vjeruje.

Olmo je na obje utakmice dobio punu minutažu, a protiv Kostarike je zabio gol i asistirao.

'Sjajno se osjećam', kazao je Olmo u razgovoru za španjolski sportski dnevni list Marca te dodao:

'Zahvalan sam izborniku koji mi je dao priliku. Nadam se da na neću razočarati.'

  • +12
SP Katar: Španjolska - Njemačka Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Realno, Olmo je jedan od najboljih u španjolskoj reprezentaciji na ovom Mundijalu, a ako 'furija' i 'vatreni' prođu dalje postoji mogućnost da se susretne s hrvatskom reprezentacijom. I to već u osmini finala. Ili možda u finalu?

A koga Olmo vidi u finalu SP-a?

'Španjolsku i Hrvatsku', ispalio je Olmo i dodao:

'I Španjolska pobjeđuje Hrvatsku u finalu!'

Da bi se to dogodilo prvo i Španjolska i Hrvatska moraju ili biti pobjednici svojih skupina ili drugoplasirani. A onda još moraju i dogurati do finala. Neka, možda se Olmu želja i ispuni, a o pobjedniku ćemo još razgovarati...

U isto vrijeme je u španjolskim medijima osvanula vijest kako će Barcelona već ovog ljeta krenuti u akciju te će pokušati kupiti Olma. Problem? Red Bull Leipzig za njega traži minimalno 50 milijuna eura, a pitanje je ima li Barcelona toliki novac. Ostvari li se taj posao dobro bi mogao zaraditi i Dinamo koji je Olma u siječnju 2020. godine prodao RB Leipzigu za 29 milijuna eura uz određeni postotak od prvog sljedećeg transfera.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal