MILIJUNI KOJI SE NE MOGU ODBITI

Dani Olmo napušta Dinamo; evo koji klub je spreman isplatiti rekordan iznos za igrača iz HT Prve lige

24.05.2019 u 09:59

Bionic
Reading

Na finalu Hrvatskog nogometnog kupa na stadionu Aldo Drosina u Puli, u kojem je Rijeka iznenadila Dinamo 3:1, bili su i predstavnici Milana koji su taj dvoboj pohodili zbog najvrednijeg dragulja zagrebačke momčadi Danija Olma

Svima koji bar malo prate zbivanja oko maksimirskog kluba jasno je da će hrvatski prvak ovoga ljeta ostati bez ofenzivnog veznjaka Danija Olma.

Ovaj 21-godišnji Španjolac svojim igrama u Hrvatski Telekom Prvoj ligi te u Europskoj ligi prviukao je pozornost brojnih europskih klubova velike platežne moći pa se u Dinamu s pravom nadaju rekordnom transferu.

Trenutačno je Dinamo najviše dobio za Marka Pjacu koji je otišao u Juventus, ali i tih 23 milijuna eura bi trebalo biti nadmašeno.

Na finalu Kupa ovoga tjedna pojavili su se predstavnici Milana, posrnulog talijanskog velikana koji se velikim ulaganjima zadnje dvije sezone želi vratiti na stare staze slave, ali mu to ne uspijeva.

  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala 'Kapetani biraju' 2018 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Taj sedmerostruki prvak Europe već dugo vremena prati Olma uz kojeg su se povezivali i Sevilla, Borussija Dortmund, Valencija, Real, Barcelona..., ali izgleda da je klub sa San Sira najviše zagrizao. I to toliko da je spreman iskeširati fenomenalan iznos.

Tako Sportske novosti nagađaju da su u Milanu spremni platiti čak 25 milijuna eura, a uz bonuse to bi se moglo popeti i do 30 milijuna eura. Pojavila se i informacija da će Dinamo pokušati tražiti nevjerojatnih 40 milijuna eura, ali to ipak zvuči kao malo previše.

  • +26
Finale Hrvatskog nogometnog kupa, Dinamo - Rijeka, 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Uglavnom Danija Olma sljedeće sezone nećemo gledati u 'modrome' dresu, ali će zato Dinamova blagajna opet biti puna 'kao brod'.

Dodajmo, da Dani Olmo ima razloga za zadovoljstvo bez obzira na izgubljeni Kup, jer se prije tjedan dana našao na popisu igrača za Europsko prvenstvo U-21 u Italiji i San Marinu koje će se održati od 16. do 30. lipnja.

  • +26
Španjolski nogometaš Dani Olmo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL