POMAMA ZA 'MODRIMA'

Dani Olmo je 'vruća roba', ali traženi su i njegovi suigrači; evo koji su sve europski velikani na Maksimir poslali svoje skaute

06.11.2019 u 21:19

Bionic
Reading

Dani Olmo najsjajniji je dragulj u izlogu igrača koje ovaj Dinamo nudi. Teško će 'modri' zadržati Španjolca u svojim redovima, a koliki je interes za igrače koje vodi Nenad Bjelica najbolje govori i popis skauta koji su na Maksimir stigli kako bi uživo gledali Dinamove zvijezde protiv Šahtara

Dinamo je definitivno hit ovosezonskog izdanja Lige prvaka, no nogometna Europa upoznala je momčad Nenada Bjelice još prošle sezone u Europskoj ligi i tu nikakvih iznenađenja nema.

Praktički su svi 'modri' nogometaši izuzetno tražena roba na tržištu, još je u ljetnom prijelaznom roku bilo burno, stizale su ponude prije svih za Danija Olma, ali i za prvog golmana Dominika Livakovića, pa za kapetana Arijana Ademija, ali i Mislava Oršića, Brunu Petkovića...

Kolika je u stvari pomama za igračima Dinama? Hm, najbolje o tome govori činjenica da su se za utakmicu protiv Šahtara službeno najavili predstavnici gotovo svih europskih velikana. Tako su večeras na Maksimiru skauti Juventusa, minhenskog Bayerna, Borussije Dortmund, Milana, Betisa, Zenita, Real Sociedada, Wolverhamptona, Schalkea, Lillea i Reimsa. Da, to su samo oni koji su se javili predstavnicima 'modrih' i zatražili svoje mjesto u loži.

Uz gore spomenute tu je još najmanje dvadesetak onih u 'tajnoj misiji' jer nije nepoznanica da 'modre dragulje' aktivno prate i ljudi od povjerenja Manchester Uniteda, Chelseaja, PSG-a, Barcelone, Real Madrida, Manchester Cityja, milanskog Intera, Rome, Lazija, Napolija, Tottenhama, Fiorentine, Marseillea, Lyona, Liverpoola... Ne treba ni isticati kako je većina ovih klubova već ranije 'trgovala' s Dinamom, svi imaju pozitivna iskustva jer igrači koji 'izlaze' iz Dinama su praktički 'gotova roba', mogu odmah zaigrati u najjačim momčadima bez previše prilagodbe.

  • +56
Dinamo - Šahtar, 4. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Nije tajna ni to da je većina skauta na Maksimiru kako bi uživo, još jednom, uživala u partiji Danija Olma (21) koji je i najtraženiji igrač Dinama. Mladi Španjolac u Ligi prvaka igra u nevjerojatnoj formi, predvodnik je ove momčadi 'modrih' i njegova će prodaja do vrha napuniti klupsku blagajnu.

Ovog ljeta Dinamo je za njega tražio 40 milijuna eura odštete, no navodno je najveća ponuda koja je stigla bila 10 milijuna manja. Jasno je da su čelnici 'modrih' odbili i s Olmom potpisali novi ugovor. Nakon prva tri kola Lige prvaka svima je jasno da Olmo sada vrijedi i više od 40 milijuna eura, samo je pitanje koji će od europskih velikana biti najbrži i najizdašniji u licitiranju.

Posljednje informacije iz krugova bliskih obitelji Olmo govore kako je za njega neizravno interes iskazala Barcelona iz čije je omladinske škole Dani i stigao u Dinamo. No, Kataloncima je problem ta previsoka odšteta i pokušavaju nekako 'smekšati' čelnike Dinama. Dojam je da nikakav popust neće dobiti jer cifra od 40 milijuna eura tek je početna, sigurno je da će stizati i one puno veće.

Sam Dani Olmo ne skriva želju da jednog dana zaigra za 'svoju' Barcu, ali prvo se želi igrački afirmirati i ističe kako bi karijeru gradio korak po korak, prvo u redovima nekog kluba u kojem bi imao zajamčeno mjesto u početnih 11, gdje bi imao punu minutažu.

Izvor: Pixsell / Autor: N.N.

Tu su se u priču uključili njemački velikani, prvo Borussia (D), ali potom i Schalke i Bayern. Veliki je interes i iz Serie A, Milan je ovog ljeta bio najuporniji, ali nije ponudio dovoljno. U igri je odnedavno, navodno kao vrlo ozbiljan kupac, i Juventus. 'Stara dama' ima sjajnih iskustava s igračima Dinama i nitko ne sumnja kako će iz Torina zasigurno stići dobra ponuda.

Engleski se velikani za sada drže rezervirano, bilo je nekog interesa iz Manchester Uniteda, ali na propitkivanju je i ostalo. Nekako se čini kako odlazak Danija Olma na 'otok', barem u ovom dijelu karijere, nije izgledan. Iako, nikad ne reci nikad.

Kako god bilo, Dinamo će njegovom prodajom zaraditi kao niti na jednom svom igraču do sada u povijesti. 'Prešišat' će Olmo i Luku Modrića i Marka Pjacu, no nije samo mladi španjolski reprezentativac na meti najvećih europskih klubova.

  • +39
Šahtar - Dinamo, 3. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: SERGEY DOLZHENKO

Među onima koji bi ubrzo mogli napustiti Maksimir sigurno su golman Dominik Livaković za kojeg su se ljetos 'otimali' Lille i Montpellier, a sve se glasnije među skautima čuju imena kao što su Mislav Oršić i Bruno Petković, dok je kapetan Arijan Ademi već odavno odbio ponude iz Francuske, no i dalje je na popisu želja mnogih momčadi iz 'liga petice'.

Čelnike Dinama već ove zime čeka težak posao, treba održati ovu momčad na okupu, posebice ako se izbori proljeće u Europi. Možda im to i uspije, ali ljetni prijelazni rok mogao bi biti 'težak masakr', s jedne će strane klupska blagajna biti puna do vrha, ali Maksimir će gotovo sigurno napustiti najveće zvijezde...