apsolutni hit igrač

Dani Olmo bio im je najveća nepoznanica, a sada nema Španjolca koji ne zna za njega

01.07.2019 u 08:11

Bionic
Reading

Nogometaš Dinama i ofenzivni veznjak španjolske nogometne reprezentacije, 21-godišnji Dani Olmo, na Europsko prvenstvo U-21 selekcija otišao je možda kao najveća nepoznanica španjolskih navijača

Izbornik mlade španjolske reprezentacije Luis de la Fuente nije koristio Danija Olma samo u prvoj utakmici turnira, protiv Italije, i tada je Furija doživjela poraz.

No već u sljedećoj, onoj protiv Belgije, De la Fuente je ispravio taj propust. Dinamov igrač koji je prve ozbiljnije nogometne korake napravio u velikoj Barceloni, ali se na ulazak u profesionalne vode odlučio ući kroz Hrvatski Telekom Prvu ligu, odgovorio mu je na najbolji mogući način i već u šestoj minuti načeo Belgijance.

Javio nam se tada Dani Olmo s jasnom porukom kako Španjolska drži sve u svojim rukama i da im pobjeda protiv Poljske od tri gola prednosti otvara vrata polufinala. To se i dogodilo - Olmo i družina razbili su Poljake 5:0 te su ušli među četiri najbolje momčadi Europe, pritom izborivši i plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

De la Fuente više nije vadio Olma, a svjetlokosog Katalonca, kojeg je Uefa izabrala za ključnog igrača španjolske vrste, Marca je opisala riječima - 'Hrabar, izazovan, nepredvidiv, genijalan'. U momčadi je nezaustavljiv u svakom od svojih pokreta, zabio je i protiv Francuske u polufinalu te - kao vrhunac odličnog turnira - pobjednički gol u finalu za europsko zlato protiv Nijemaca.

Veliko priznanje mu je i izbor za najboljeg igrača finala.

  • +3
Euro U-21, finale: Španjolska - Njemačka Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Trener zagrebačke momčadi Nenad Bjelica prije nekoliko dana očito je postao svjestan toga da je Olmova budućnost u Dinamu vrlo upitna, a i da bi samom igraču trebao novi izazov za još veći iskorak u karijeri.

Prema tome, sada možemo samo čekati enorman rast vrijednosti ovog igrača, o kojem već sada bruje španjolski mediji, a kojem je uoči Eura cijena bila 'samo' 15 milijuna eura.

Međutim, mislimo da će ta cifra za koji tjedan biti smiješna jer ako je Atletico za Joaoa Felixa iz Benfice platio nevjerojatnih 120 milijuna eura, onda Dani Olmo vrijedi barem upola manje.

  • +51
Benfica - Dinamo, Europska liga; uzvratna utakmica osmine finala, 14.3.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL
  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala Kapetani biraju 2018. Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić