OVO SU NAJUSPJEŠNIJI IKAD

Dani Alves nije najtrofejniji nogometaš na svijetu; ovaj čovjek mu bježi još za jednu titulu

Bionic
Reading

Nakon što je Brazil osvojio Copa Americu, kapetan brazilske nogometne reprezentacije Dani Alves (37) podigao je jubilarni 40. trofej u karijeri

Najbolji igrač netom završenog prvenstva Južne Amerike je najviše uspjeha imao s Barcelonom s kojom je osvojio 23 trofeja, šest je osvojio u dresu PSG-a, pet sa Sevillom, četiri s brazilskom vrstom, a dva s Juventusom.

Alves je u karijeri odigrao 909 utakmica postigavši 65 golova i upisavši 216 asistencija. Ugovor s PSG-om mu je završio i on se nema namjeru vratiti u Pariz. Navodno bi ga Barca vrlo rado angažirala, ali njihov rastanak 2016. godine baš i nije bio najkorektniji. Španjolski mediji pišu kako ga želi i Atletico Madrid.

Međutim, sjajni Brazilac nije najtrofejniji igrač. Jedan trofej više osvojio je egipatski napadač Hossam Hassan Hussein.

Danas 52-godišnji Hussein je tijekom karijere igrao za Al Ahly, PAOK, Neuchatel Xamax, Al Ain, Zamalek, Al-Masry, Tersana i El-Ittihad. Za Egipat je igrao 21 godinu upisavši 169 nastupa i rekordnih 69 golova. Ukupno je osvojio 41 trofej pri čemu 36 klupskih i pet u dresu egipatske vrste.

  • +4
Finale Copa Americe, Brazil - Peru, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Zanimljivo, Hossam Hassan ima brata blizanca Ibrahima i veći dio karijere su igrali zajedno, pa se Ibrahim, koji je igrao na poziciji desnog braniča, može pohvaliti sa 37 osvojenih trofeja.

Iza braće Hassan i Danija Alvesa, nalazi se brazilski nogometaš Maxwell Scherrer Cabelino Andrade, poznatiji kao Maxwell koji također, ima 37 trofeja. Igrao je za Cruzeiro, Ajax, Empoli, Inter, Barcelonu i Paris Saint-Germain, a u dresu 'Selecaoa' je sakupio sveg 10 nastupa.

  • +8
Dani Alves Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Najviše trofeja je osvojio u dresu PSG-a (14) i Barcelone (9), a zanimljivo niti jedan trofej nije osvojio s brazilskom vrstom.

Ukrajinski vratar Oleksandr Šovkovskij se može pohvaliti sa 36 trofeja, Španjolac Andres Iniesta, Argentinac Lionel Messi, Šveđanin Zlatan Ibrahimovic i Velšanin Ryan Giggs imaju po 35 trofeja...

  • +14
Lionel Messi - jedan od najvećih nogometaša svih vremena Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia