JURČIĆ ILI IVANKOVIĆ?

Danas u 20 sati Dinamo će dobiti trenera

26.05.2011 u 00:58

Bionic
Reading

Dinamo je uspješno zaokružio natjecateljsku sezonu, a prije godišnjeg odmora još se čeka ustoličenje trenera koji će 'modre' povesti u novu sezonu

Iza Dinama su iznimno plodonosna dva dana. I u idućoj sezoni lijevi bek će čuvati Leandro Cufre, stopersku poziciju vjerojatno će ojačati prekaljeni ratnik Šimunić, u klub se vratio i Jerko Leko, trofejna soba bogatija je za novi Kup Hrvatske, pozive za reprezentaciju dobili su (A) Ivan Tomečak i (U21) Mateo Kovačić… Dobre vijesti nižu se kao na pokretnoj traci i Zdravko Mamić s pravom likuje:

'Napravili smo odličan posao.'

Ostaje još pitanje trenera. Vahid Halilhodžić je namiren i u petak se vraća u Francusku, a Marijo Tot korektno je odradio dvotjednu dionicu i spreman je predati palicu. Iako je Mamić sam spomenuo da je vrijedni Tot među kandidatima, dilema, budući da Kuže i Kranjčar nisu dostupni, zapravo glasi: Kruno Jurčić ili Branko Ivanković?

Obojica su provjereni kadrovi i potpisivali su trofeje u posljednjem razdoblju. Slobodni su i voljni, pogledali su uživo uzvrat finala kupa i čekaju poziv koji će doći danas navečer.

U popodnevnim satima sastat će se članovi izvršnog odbora (13 članova i predsjednik Barišić) i jednom od stratega dati mandat za novu sezonu i juriš na ligu prvaka uoči koje Dinamove dionice više od deset godina nisu bolje stajale. Iako u kuloarima bolje kotira ime Krune Jurčića, Ivankovića se ne može otpisati. Čovjek je aktualni prvak Kine i drži klupski rekord u uzastopnim pobjedama. Sve bi se moralo znati do 20 sati.