IV. Zagreb Beach Ragbi turnir

Dan kada odbojkaški tereni na Jarunu postaju ragbi arena!

27.06.2013 u 15:10

Bionic
Reading

Po četvrti put odbojkaški tereni na Jarunu na jedan dan postaju ragbi arena za IV. Zagreb Beach Ragbi turnir. Pješčani sportovi postaju sve popularniji zbog svojih prednosti - igraju se po ljeti na pijesku, ozljede su drastično smanjene, a i pravila su pojednostavljena, smamim time svi mogu sudjelovati.

Ragbi se inače igra s 15 igrača u jednoj momčadi na terenu ovdje ih je 5, dozvoljene su neograničene zamjene, što je odlično ako niste baš u najboljoj formi.

Osim muških ekipa kojih se očekuje desetak dolaze i ženske ekipe te će dan za ragbi biti ispunjen dobrim vibracijama. U pauzama igraju najmanji igrači, a nekima će ovo biti prvi susret s jajastom loptom na pijesku. Jedno je sigurno - tko god je probao igrati ragbi na pijesku svake se godine vraća na pješčani teren. Zagreb Beach Rugby je prvi turnir u Hrvatskoj, a danas možemo sa zadovoljstvom reći da se pješčana ragbi groznica proširila po cijeloj Hrvatskoj.

Po završetku natjecateljske sezone klubskog ragbija ovaj turnir je odlična prilika da se svi još malo zabave s jajastom loptom. Iako je ovo amaterski turnir i zabava je na prvom mjestu, natjecateljski duh je sveprisutan i svaka je utakmica uzbudljiva i napeta do kraja.

INFO

IV. zagreb beach Ragbi turnir
Subota 29.6. 11:00 - 18:00h
Jarun - odbojkaški tereni

Turnir počinje ove subote u 11 sati, a završava oko 18, ovisno o broju ekipa. Za vrijeme i nakon turnira traje zabava za igrače i navijače i svi ste pozvani pridtužiti se i uživati u pozitivnoj atmosferi i odličnom ragbiju na jarunskim odbojkaškim terenima.

'Iznimno mi je drago da je interes za turnirom svake godine sve veći, počelo je kao ideja za šankom, a danas je nešto čemu se svi veselimo na kraju sezone. Pozivam sve da dođu u subotu na Jarun i uživaju s nama u lijepom vremenu i odličnom ragbiju', rekao je organizator i osnivač turnira Luka Jureško

Detalj s utakmice - ragbi na pijesku