POREČ HANDBALL CUP 2010.

Dan ispunjen vrhunskim rukometom

20.08.2010 u 09:16

Bionic
Reading

Drugo izdanje porečkog međunarodnog rukometnog turnira otvorio je susret između dviju jakih ekipa, danskog viceprvaka HC Bjerringbro Silkeborga i mađarskog MKB Veszprema. Motivirani Danci, kojima predstoje kvalifikacije za ulazak u najjače europsko klupsko natjecanje, Ligu prvaka, žilavo su se borili s Veszpremom

Viceprvak Europe i dvostruki pobjednik Kupa kupova, ekipa Veszprema pod vodstvom trenera Lajoša Mocsaija već je u poluvremenu dobila Silkeborg sa 17:13, pri čemu se posebno iskazao naš Renato Sulić. MKB Veszprem nadvladao je HC B. Silkeborg s tri gola razlike, 30:27.

Prvi turnirski dan nastavljen je u podne susretom između domaćina RK Poreča i njemačkog Gummersbacha, u kojem igraju publici dobro znani hrvatski reprezentativaci Josip Valčić, Vedran Zrnić, Drago Vuković te vratar Vjenceslav Somić. Prošlogodišnji osvajač Europskog kupa Vfl Gummersbach, predvođen trenerom Seadom Hasanfendićem, porazio je domaćine sa šest golova razlike, 40:34. Porečki prvoligaš odigrao je prvog turnirskog dana još jednu utakmicu u 17 sati s Veszpremom. Vjerojatno zbog umora od prethodne utakmice, Porečane je Veszprem dobio sa 13 golova razlike, 33:20.

Jedina utakmica skupine B igrala se u 19 sati između njemačkog prvoligaša MT Melsungena i hrvatskog prvaka RK CO Zagreba. Momčad Melsungena, koju odnedavno trenira Matjaž Tominec, ušla je u utakmicu s respektom prema klubu koji u svojim redovima ima najboljeg igrača svijeta Ivana Balića. Momčad Melsungena nastojala je držati korak sa Zagrebom koji je nastupio nešto agresivnijom igrom pa je tako vratar Melsungena Mario Kelentrić, koji je upravo kao igrač CO Zagreba postao reprezentativac, imao pune ruke posla. Poluvrijeme je završeno rezultatom 12:16, da bi u konačnici Kljajićevi dečki svladali protivnika s osam golova razlike, 30:22.

Posljednju utakmicu, s početkom u 20.40 sati, odigrali su Vfl Gumersbach i HC B. Silkeborg, pri čemu su Nijemci uvjerljivo svladali Dance 36:23.