Svjetski kup

Damir Martin izborio finale, a nakon toga se osvrnuo na utrku na njegovom Jarunu i najavio uzbudljivo finale

01.05.2021 u 13:26

Bionic
Reading

Damir Martin je izborio finale na svojem Jarunu, a potom se i osvrnuo na taj uspjeh

Damir Martin je, nakon što je u subotu osigurao plasman u samncu na Svjetskom veslačkom kupu koje se održava u Zagrebu, kazao da je zadovljan utrkom.

'Zadovoljan sam polufinalnom utrkom jer sam od prvog zaveslaja pokazao angažman i svoje namjere da uđem u finale te da ću se boriti do zadnjeg daha. Tu odlučnost je izgleda prepoznao Litvanac koji je nakon 700 metara odustao od borbe tako da nam je poklonio drugi dio staze da se malo i odmorimo za popodnevno finale. Za popodnevno finale mislim da ne trebam govoriti o koncentraciji kvalitete na startnoj liniji već samo odraditi jednu savršenu utrku koja me čeka, ovdje, na mom Jarunu', rekao je nakon utrke Damir Martin.

Martin je u svojj polufinalnoj skupini imao treče vrijeme 7:08.33, najbrži je bio Nijemac Oliver Zeidler (7:03.93), a drugi Norvežanin Kjetill Borch (7:06.29).  

Hrvatska će tako u današnjem popodnevnom finalu Svjetskog veslačkog kupa na zagrebačkom Jarunu imati četiri predstavnika: sestre Jurković u dvojcu bez kormilara u 13,00 sati, braću Sinković u dvojcu bez kormilara u 13,14 sati; četverac bez kormilara (Piton, Ukropina, braća Lončarić) u 13,56 sati i Damira Martina u samcu u 15,20 sati. Sve finalne utrke može uživo pratiti na HTV-u.