TURNEJA PO EUROPI

Dallas protiv ALBA-e spasio čast NBA-a

07.10.2012 u 12:53

Bionic
Reading

Košarkaši Dallas Mavericksa osvjetlali su obraz momčadima NBA lige, najjače lige svijeta, kada su upisali pobjedu kod berlinske ALBA-e 89:84, u sklopu europske turneje klubova iz SAD-a...

Podsjetimo, u petak navečer je turski Fenerbahçe slavio protiv Boston Celticsa 97:91, čime je pokazao da ni europska košarka nije za baciti. Naravno, treba uzeti u obzir i da je to bila prva utakmica Bostona od tek nedavnog početka priprema za novu sezonu NBA lige koja započinje 30. ovog mjeseca.

U subotu je Dallas uz dosta muke slavio u Berlinu protiv ALBA-e, iako je veći dio utakmice igrao u praktički najjačem sastavu. Dirk Nowitzki proveo je 34 minute, baš kao i Darren Collison i Shaun Marion, O. J. Mayo 26, a Vince Carter 21 minutu na parketu u redovima Mavericksa. No, to svejedno nije bilo dovoljno da se slomi otpor upornih Nijemaca, koji su čak i dobili dvije četvrtine (prvu i treću).

Najbolji je u domaćim redovima bio Thompson s 20 poena uz šut 10-19 iz igre. Spomenimo i da je bosansko-hercegovački reprezentativac Nihad Đedović ubacio 15 poena, uz šut 4-7 za dva poena, 0-1 za tri i 7-9 s crte slobodnog bacanja. Uhvatio je i pet skokova.

Zanimljivo je bilo i u poluvremenu utakmice kada postavljen svjetski rekord u 'daljinskom zakucavanju'. Jedan od petorice zabavljača postavio je trampolin iza linije koja označava šut za tri poena, te se nakon nekoliko skokova u zrak odrazio prema košu i bez problema zakucao!