NBA DOIGRAVANJE

Dallas iznenadio Lakerse, vodstvo Atlante

03.05.2011 u 10:09

Bionic
Reading

Košarkaši Dallas Mavericksa upisali su važnu, gostujuću pobjedu, protiv LA Lakersa te stekli važnu prednost na putu prema konferencijskom finalu. Isto je uspjelo i Atlanta Hawksima na gostovanju kod Chicago Bullsa

Konferencijska polufinala NBA lige započela su iznenađenjima. Dallas je na gostovanju u Staples Centru pobijedio aktualnog prvaka Los Angeles Lakerse 96:94, dok je Atlanta kao gost u United Centru pobijedila najbolju momčad regularnog dijela sezone Chicago 103:95.

Premda je Kobe Bryant ubacio 36 koševa to nije bilo dovoljno Lakersima da polufinale Zapadne konferencije otvore pobjedom. Bez raspoloženih suigrača Bryant nije mogao sam i Dallas je stigao do gostujućeg trijumfa premda je u jednom trenutku gubio i sa 16 koševa razlike (44:60). Maverickse je do slavlja predvodio Nijemac Dirk Nowitzki sa 28 koševa i 14 skokova, Jason Terry je zabio 15, a Tyson Chandler 11 koševa. U domaćim redovima osim Kobea dvoznamenkasti broj koševa upisali su i Pau Gasol (15) i Lamar Odom (15).

'Imam osjećaj kao da smo poklonili pobjedu. Dallas nas nije nadigrao, a stigao je do pobjede. Presudile su naše pogreške u završnici utakmice', kazao je trener Lakersa Phil Jackson. Druga utakmica na rasporedu je u srijedu ponovo u LA-u.

Iznenađenje je priredila i Atlanta koja je u Chicagu porazila Bullse 103:95 i u polufinalu Istoka povela 1:0. Briljirao je Joe Johnson sa 34 koša, pri čemu je zabio pet trica iz isto toliko pokušaja. Odličan je bio i Jamal Crawford sa 22 koša, dok je Jeff Teague dodao 10 koševa. Kod Chicaga istaknuli su se Derrick Rose sa 24 i Luol Deng sa 21 košem. Više od samog poraza navijače Bullsa prestrašila je ozljeda Rosea koji je s terena izašao šepajući. Još uvijek nije poznato radi li se o težoj ili lakšoj ozljedi. Druga utakmica na rasporedu je 4. svibnja u Chicagu.

ISTOČNA KONFERENCIJA - polufinale

Chicago Bulls - Atlanta Hawks 95:103 (Atlanta u seriji na četiri pobjede vodi 1:0)

ZAPADNA KONFERENCIJA - polufinale:
Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 94:96 (Dallas u seriji na četiri pobjede vodi 1:0)