NBA DOIGRAVANJE

Dallas i drugi puta slavio u Los Angelesu

05.05.2011 u 11:00

Bionic
Reading

Aktualni NBA prvaci, košarkaši Los Angeles Lakersa nalaze se u nezavidnoj situaciji nakon što su izgubili i drugi susret polufinala doigravanja Zapadne konferencije na svom terenu od Dallas Mavericksa, ovoga puta sa 81-93, pa Dallas vodi sa 2-0 u pobjedama, a prolazak u konferencijski finale izborit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede

Mavsi su drugom pobjedom u Staples Centeru stigli na pola puta do prolaska u finale Zapada, a drugu polovicu posla imat će priliku obaviti na svom parketu gdje će se u petak i nedjelju odigrati treća i četvrta utakmica.

Goste iz Teksasa je do nove pobjede ponovno predvodio Dirk Nowitzki koji je postigao 24 koša, dok je Shawn Marion dodao 14 poena i 9 skokova. Najefikasniji u sastavu Lakersa bio je Kobe Bryant sa 23 pogotka, Andre Bynum je ubacio 18 uz 13 skokova, a Pau Gasol 13 uz 10 skokova.

Chicago Bullsi poravnali su omjer u pobjedama protiv Atlanta Hawksa na 1-1 svladavši ih sa 86-73. Derrick Rose držao je sve konce igre u svojim rukama, postigao je 25 poena uz šut iz igre 10-27 i podijelio 10 asistencija, pa momčadi nije naškodilo niti osam njegovih izgubljenih lopti. Sjajnu podršku pod obručima Roseu je pružio Joakim Noah sa 19 ubačaja i 14 skokova, dok je Luol Deng postigao 14 koševa i 12 skokova. U sastavu Atlante prvo ime bio je Jeff Teague sa 21 pogotkom, dok se junak prve utakmice Joe Johnson zaustavio na 16.