izbornik uveo promjene

Dalić objavio popis igrača za okršaj s Grčkom: Tri velike novosti!

23.10.2017 u 11:25

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić ovog je ponedjeljka objavio popis igrača na koje računa u dodatnim kvalifikacijama za SP u Rusiji, a na njemu su mjesto pronašli Nikola Vlašić, Ante Rebić i Ivan Strinić...

Kao što se i očekivalo, Dalić je odlučio dati priliku nekim igračima koji kod Čačića nisu dobivali pozive. U reprezentaciju je vratio Ivana Strinića koje ove sezone solidno igra za Sampdoriju, a napokon je pozvan i Nikola Vlašić koji je ostvario ovog ljeta veliki transfer u Everton. Napadač Kovačev Eintrachta Ante Rebić također je opet dio seniorske izabrane vrste.

  • +17
Hrvatska Ukrajina 2:0 Izvor: Reuters / Autor: VALENTYN OGIRENKO

Marin Leovac koji dobro igra za PAOK ove sezone također se našao na popisu, a neki ugledni igrači nisu.

Tek u rezervi su nedovoljno oporavljeni Marcelo Brozović, Marko Pjaca i Tin Jedvaj, a kao zamjene u slučaju novih ozljeda priliku čekaju Duje Čop i Antonio Milić.

Jedan od onih koji je izgubio svoje mjesto je Ivan Santini, dok je Josip Pivarić na popisu, ali pitanje je hoće li igrati pod novim izbornikom.

'Želim izabrati igrače koji su u formi, one najbolje koji mi mogu donijeti rezultat. Nitko nije otpisan, svi imaju šanse,' izjavio je Zlatko Dalić na presici te se osvrnuo na Grčku s kojom će naši igrati 9. i 12. studenog u dodatnim kvalifikacijama:

'Grci nisu toliko kvalitetni koliko igraju prljavo. Stalno su na rubu incidenta, kradu vrijeme. Ako prihvatimo takav način igre, onda nemamo velikih šansi. Moramo ostati mirni.'

'Nama mora biti Kijev model kako trebamo igrati i što da radimo. Bit ćemo puno ofenzivniji sada i to govori popis s dva mlada igrača Vlašićem i Rebićem. Trebaju nam igrači koji su jaki jedan na jedan. Puno ćemo raditi na pripemi za utakmice protiv Grčke,' naglasio je novi hrvatski strateg kojem bi u slučaju odlaska na SP trebao biti ponuđen dugoročni ugovor.

Dalićev popis za Grčku:

Golmani: Subašić, Kalinić, Livaković

Braniči: Lovren, Vida, Vrsaljko, Mitrović, Nižić, Strinić, Leovac, Pivarić

Vezni: Modrić, Rakitić, Badelj, Perišić, Rog, Pašalić, Vlašić, Bradarić

Napadači: Mandžukić, Kalinić, Kramarić, Rebić

Pretpoziv: Brozović, Pjaca, Jedvaj, Milić, Čop