IZBORNIK ZA TPORTAL

Dalić nam je otkrio o čemu je razgovarao s Bobanom; evo što ga je posebno zanimalo

18.10.2017 u 10:15

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom još su dva ogleda dodatnih kvalifikacija, a posljednji suparnik na putu prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine je - Grčka

Nakon pobjede 2:0 u gostima kod Ukrajine, u posljednjoj i odlučujućoj utakmici kvalifikacijske skupine, Hrvatska je osigurala nastup u dodatnim kvalifikacijama. Za taj uspjeh velikim je dijelom zaslužan i 50-godišnji Zlatko Dalić, koji je, nakon kiksa na Rujevici (1:1 protiv Finske) u samo dva dana i jednim treningom uspio razbuditi igrače i postaviti ih u pobjedničku formaciju.

  • +17
Hrvatska - Ukrajina 2:0 Izvor: Reuters / Autor: VALENTYN OGIRENKO

Istina, nakon tog uspjeha u zraku je ostalo visjeti hoće li se Dalić zadržati još neko vrijeme na izborničkoj funkciji jer u noći smjene bivšeg izbornika Čačića o tome nije bilo ni riječi. Na svu sreću, dogovor na relaciji HNS-Dalić je postignut i ovaj karizmatični Livnjak ostat će na klupi i u dodatnim kvalifikacijama. Odnosno u ogledima s Grčkom, a koji su na rasporedu u četvrtak 9. studenog u Zagrebu, odnosno u nedjelju 12. studenog u Pireju.

Prođe li uspješno i posljednju prepreku, Dalić će ostati na klupi i u sljedećem periodu.

No svjestan je toga da mu neće biti jednostavno.

'Puni smo poštovanja prema Grcima. Oni su možda najslabije plasirana reprezentacija u doigravanju, ali moramo biti svjesni toga da igramo protiv teškog suparnika, pogotovo s obzirom na to da je uzvratna utakmica u Grčkoj. Moramo učiniti sve za pravi rezultat u Zagrebu jer će u uzvratu biti vruće. No radujem se punom Maksimiru i podršci hrvatskoj reprezentaciji', izjavio je Dalić u utorak u Zürichu, u kojem je prisustvovao ždrijebu dodatnih kvalifikacija.

>> Hrvatski izbornik dao izjavu koja se nikako neće svidjeti Grcima

U srijedu se novi izbornik probudio u Zagrebu te je za tportal otkrio o čemu je razgovarao sa Zvonimirom Bobanom, bivšim legendarnim kapetanom hrvatske nogometne reprezentacije, a danas jednim od najvažnijih ljudi u Fifi i bliskim suradnikom predsjednika krovne nogometne organizacije Giannija Infantina.

'Bilo mi je jako drago što smo se sreli. Istina, nismo imali puno vremena za razgovor, ali sve o čemu smo razgovarali bilo je vezano uz hrvatsku reprezentaciju. Poželio nam je Boban puno sreće u dodatnim kvalifikacijama, a uspjeli smo malo i analizirati utakmicu s Ukrajincima. Nažalost, protokol nam nije više davao mogućnosti za razgovor, a nakon ždrijeba naša, hrvatska delegacija brzo je morala na let za Zagreb', otkrio nam je izbornik Dalić i zamolio za nekoliko dana mira jer, kako kaže, 'ipak me ima malo previše u medijima'.

'Imamo puno posla oko organizacije ovih ogleda, trebamo se u ovih 20 dana maksimalno pripremiti za Grke, a za to mi treba mira i koncentracije', poručio je Dalić.