igrat će za vukovar

Dalić nakon pobjede smiruje strasti, a za utakmicu protiv Engleske pronašao je novi motiv

16.11.2018 u 00:12

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon 3:2 pobjede protiv Španjolske u Ligi nacija izborene u posljednjim trenucima dvoboja u Zagrebu izjavio je kako su njegovi igrači nagrađeni jer su čitavo vrijeme poštivali sustav igre...

'Bila je to veličanstvena utakmica s pet golova i puno preokreta. Mi smo igrali dobro, stajali dobro na terenu i na kraju smo bili nagrađeni jer smo čitavo vrijeme poštivali sustav. Nismo tražili posjed lopte, već blok iz kojeg smo stvorili nekoliko šansi. U zadnjoj minuti su svi naši igrači bili u španjolskom šesnaestercu, nitko u fazi obrane i to nam je donijelo pobjednički gol. Vidjelo se koliko su igrači željeli tu pobjedu', naglasio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić nakon utakmice i napomenuo:

'Na kraju nas je nagradilo, i Jedvaja i sve nas. Nitko od nas nije bio u fazi obrane tijekom zadnjeg napada i onda zabijemo gol. To pokazuje koliko dečki žele pobjedu i žive za sve ovo!'

Hrvatski je izbornik u drugom poluvremenu priliku dao i mladima Josipu Brekalu te Nikoli Vlašiću.

'Nama treba nova energija, igrači koji će oplemeniti igru, biti brži, agresivniji i kompaktniji. Njih dvojica su svoju priliku zaslužili kroz mladu reprezentaciju. Oni su i večeras pokazali da će biti velika pojačanja, ali naravno da se moraju uklopiti u postojeću momčad', dodao je izbornik i najavio susret protiv Engleske u nedjelju na Wembleyu u kojemu će obje reprezentacije morati pobijediti kako bi osvojile prvo mjesto u skupini.

  • +37
Hrvatska - Španjolska, Liga nacija, nogomet, 15.11.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Idemo na Wembley, uživati u nogometu, dati sve od sebe i probati dobiti Engleze. Ali, utakmica je već u nedjelju popodne što je veliki rizik. No, imat ćemo i veliki motiv, a to nisu samo tri boda s kojima bismo osvojili prvo mjesto u skupini, već i zato što je to dan sjećanja na Vukovar. Mi nećemo biti u koloni sjećanja, ali pokušat ćemo dati svoj doprinos', naglasio je Dalić te još jednom ponovio kako je Liga nacija natjecanje u kojemu on traži momčad s kojom će krenuti u kvalifikacije za EURO 2020:

'Naš cilj su kvalifikacije za EURO koje počinju u ožujku, dok Ligu nacija koristimo za traženje momčadi. Večeras smo pokazali zajedništvo, to nas veseli, a imali smo i sinergiju s navijačima', zaključio je hrvatski izbornik.

UEFA Liga nacija A

Skupina B

Belgija-Island2:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Belgija33009
2.Švicarska32016
3.Island40040

Sljedeće utakmice

18.11.Švicarska-Belgija

Skupina D

Hrvatska-Španjolska3:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Španjolska42026
2.Engleska31114
3.Hrvatska31114

Sljedeće utakmice

18.11.Engleska-Hrvatska