Logo (1)

Legenda HR rukometa

Čvrsto je odlučio da želi biti Červarov nasljednik, a dotkao se i igre Hrvatske: Valjda će me pozvati na razgovor

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 16.01.2020 12:05
  • Objavljeno 15.01.2020 u 12:09
Bionic
Reading

Od kada je legendarni izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar najavio konačni odlazak s klupe nakon Olimpijskih igara 2020. polako je počela priča o njegovu nasljedniku. Jedna igračka legenda stoga je otvorena rekla kako bi prihvatila odmah taj posao

Velik broj bivših hrvatskih reprezentativaca nakon odlaska u igračku mirovnu ostao je vezan za rukomet. Neki od njih odlučili su se baviti trenerskim poslom i jako su ambiciozni, a među njih svakako spada 51-godišnji legendarni hrvatski golman Vlado Šola. Prilikom gostovanja u RTL-ovom podcastu osvrnuo se na igru hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu, a dotakao se i mjesta izbornika.

Naravno, posebno je nahvalio hrvatskog golmana Marina Šegu koji je protiv Srbije skupio 16 obrana:

'Vratari su uvijek u prvom planu, i onda kada brane dobro, a pogotovo kada brane slabije. Način igre koji gaji Lino Červar podrazumijeva mali broj primljenih golova, a tu obrana i vratari igraju ključnu ulogu', kazao je Šola.

Naravno, nekoliko riječi u spomenutom RTL-ovom podcastu kazao je Šola i o drugom krugu natjecanja u kojem Hrvatsku – u borbi za polufinale - čekaju Austrija, Njemačka i Španjolska.

'Španjolci igraju izuzetno kvalitetan i atraktivan rukomet, što me iznenadilo. Nijemci su Nijemci. Osciliraju, ali su jako kvalitetni i to će pokazati. Mi smo dugo u samom vrhu i naravno da želimo zlato. Ali mi smo Hrvatska, ne smijemo se zamarati s tim tko je s druge strane, imamo svoju filozofiju i igru i to je to.'

Na koncu je mnoge iznenadio svojom odgovorom na pitanje ima li želju postati hrvatskim izbornikom nakon odlaska mirovinu Lina Červara:

'Jasno da želim, a ako će me i oni htjeti, valjda će me pozvati na razgovor', znakovito je kazao Šola koji je uvijek bio poznat kao čovjek koji je iskreno rekao što misli.

Tko su ONI u toj izjavi, koji će ga možda pozvati na razgovor, svima koji prate rukomet je jasno. No, dok se Lino Červar službeno ne umirovi sve će ostati samo na glasinama i potencijalnim kandidatima.

  • +17
Hrvatska - Srbija, 3. kolo, skupina A, Euro 2020. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal