SLAVLJE U PULI

Cvitanovićeva Istra srušila šibenske snove i ostala u HT Prvoj ligi

03.06.2019 u 20:47

Bionic
Reading

U uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za HT Prvu ligu nogometaši Istre pobijedili su u Puli Šibenik rezultatom 2:0 i tako s ukupnih 3:1 sačuvali svoj status hrvatskog prvoligaša...

Igor Cvitanović uspio je u svom zadatku. Iako je imao mnogo blijedih utakmica na klupi Istre ovog proljeća, uspio je sačuvati Puljanima prvoligaški status i napokon može odahnuti te pokušati bolje pripremiti svoju momčad za sljedeću sezonu.

  • +3
Dodatne kvalifikacije za HT Prvu ligu: Istra - Šibenik Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

U dodatnim kvalifikacijama nakon 1:1 u gostima u prvoj utakmici, Istra je u uzvratu došla na svoje u 22. minuti kada je Adrian Fuentes ušao u kazneni prostor i uspješno poentirao.

U 59. minuti Šibenik je mogao potpuno zakomplicirati susret, no Ampem koji se sjurio u kazneni prostor uspio je pogoditi tek vratnicu.

U 72. minuti sve je bilo riješeno. Pavić je ubacio s lijeve strane, a lopta se odbila do neometanog Antonija Ivančića koji je iz blizine zabio pokraj Labrovića.

Istra je hrvatski klub s najvećim brojem nastupa u dodatnim kvalifikacijama, ali ponovo je ostala član HT Prve lige. Šibenčani koji su prvo izgubili tešku bitku s Varaždinom u Drugoj HNL, a onda i od Puljana, mogu biti razočarani te im ne preostaje ništa nego čekati sljedeću sezonu...

Dodatne kvalifikacije za HT Prvu ligu, uzvrat:

Istra – Šibenik 2:0 (Fuentes 22, Ivančić 72), prva utakmica 1:1