OČAJAN INTERES

Cvitanović odlučio dvoboj Dinamovih legendi

13.05.2010 u 16:50

Bionic
Reading

U uvertiri posljednje Dinamove utakmice ove sezone, na maksimirski travnjak istrčala su neka legendarna imena iz klupske prošlosti

U znak sjećanja na 20. obljetnicu nereda između Bad Blue Boysa i milicije, na svoje nogometne vještine podsjetili su igrači iz te 1990. i 1982. godine.

Kako je i očekivano, mlađi su slavili rezultatom 5:1, a romantičnom događaju nije prisustvovalo više od stotinu gledatelja. Žešći navijači ranije su najavili svoj nedolazak, ulaznice su bile besplatne, ali i unatoč tome, događaj je doživio fijasko. Pravi razlog praznim tribinama leži u nedostatku ljubavi Zagrepčana prema Dinamu.

Tri gola postigao je Igor Cvitanović, po jedan Mladenović i Drago Vabec, a na 1:1 je izjednačio pridruženi član generaciji 1982. Ardian Kozniku.

'Bilo je ovo lijepo zezanje, druženje, a i skinuli smo koju kilicu. Zabio sam tri gola, jer sam među najmlađima, a uvijek mi je drago vidjeti stare prijatelje na okupu', rekao je Igor Cvitanović, koji je zajedno s ostatkom velikana otišao pogledati dvoboj između najboljih sastava Dinama i Karlovca.

'Knez Igor' još je uvijek najbolji strijelac u povijesti lige, ali opasno mu se približava Davor Vugrinec.

'Lagao bih da kažem da ne pratim, ali nisam time opterećen. Vuga igra sjajno, ali za rušenje rekorda će mu trebati još jedna kvalitetna sezona. Drago mi je zbog njega i želim mu puno sreće, samo neka ga zdravlje posluži', poručio je konkurentu nekad ubojiti napadač.

Unatoč komornoj atmosferi, inicijativa Dinama svakako je za pohvaliti, bilo je lijepo vidjeti neke od najistaknutijih pojedinaca iz tog vremena, a i malobrojno gledateljstvo češće je skandiralo svojim nekadašnjim ljubimcima nego u cijeloj prošloj sezoni zajedno.