boksačka senzacija

Čudo u New Yorku: Krupni Meksikanac nokautirao Joshuu i uzeo mu sve pojaseve

02.06.2019 u 08:19

Bionic
Reading

Andy Ruiz Jr pobrinuo se za jednu od najvećih senzacija u povijesti boksa nokautiravši Anthonyja Joshuu u sedmoj rundi okršaja u New Yorku ove subote...

Dogodila se u New Yorku senzacija na koju baš nitko nije računao. Anthony Joshua koji nakon pobjede nad Vladimirom Kličkom zadnjih godina izbjegava najopasnije izazivače, Wildera i Furyja neočekivao je završio nokautiran od Andy Ruiza Jr.

  • +3
Andy Ruiz Jr nokautirao Joshuu u New Yorku Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Riječ je o 29-godišnjem korpulentnom Amerikancu meksičkog podrijetla koji se hrabro postavio u ovom meču i iako je u trećoj rundi završio na tlu, zatim je dvaput slao Joshuu na odbrojavanje te u nastavku zavladao ringom.

Što je borba išla dalje, Joshua je gubio snagu, a u sedmoj rundi je još dvaput završio na tlu i sudac je prekinuo borbu, a Ruizu je pripala titula tehničkim nokautom.

Joshua je doživio prvi poraz, a Ruiz sada ima omjer 33-1. Jedini ga je svladao Joseph Parker u prosincu 2016. godine.

Ruiz je tako uzeo čitav niz pojaseva Joshui i postao novi vladar boksa po WBA, WBO, IBO i IBF verziji, a također mu je pripalo vjeruje se oko sedam milijuna dolara. Iako ima državljanstvo SAD-a, najavljivao je uoči borbe da će donijeti titulu Meksiku čije korijene nosi u sebi, što je zaista pred 15 tisuća gledatelja i napravio.

Revanš će gotovo sigurno biti organiziran i to još ove godine...