velika pobjeda fogninija

Čudo u Monte Carlu: Nadal na zemlji doživio jedan od najtežih poraza u karijeri

20.04.2019 u 17:23

Bionic
Reading

Fabio Fognini priredio je senzaciju u polufinalu velikog ATP turnira u Monte Carlu gdje je sa 6:4, 6:2 svladao 'kralja zemlje' Rafaela Nadala i oduzeo mu priliku doći do rekordne 12. titule u Kneževini...

Rafael Nadal nije nepobjediv na zemlji! Pokazao je to fantastični Fabio Fognini ove subote, dan nakon što je u neizvjesnom meču preokretom izbacio našeg Bornu Ćorića.

  • +6
Talijanski tenisač Fabio Fognini Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Talijanski 31-godišnji tenisač može se pohvaliti da je već pobijedio Rafu na zemlji 2015. godine u Barceloni, ali s obzirom na omjer pobjeda i poraza u međusobnim susretima 3-11, malotko je vjerovao da to može ponoviti ove subote na turniru kojeg je Nadal praktički privatizirao, osvojivši ga dosad 11 puta, uključujući i u posljednje tri godine.

No, već u prvom setu pokazalo se da Fognini ima igru za 'kralja zemlje', s obzirom da je dobio tu dionicu igre 6:4, da bi u sljedećoj poveo 5:0 i 40-0 na svoj servis, ali Španjolac je spasio tri meč lopte i izvukao se iz te situacije.

Ipak, Talijan nije ponovio istu pogrešku i sa konačnih 6:2 završio je posao protiv ovaj put neraspoloženog teniskog šampiona.

Tako su nastavljene senzacije u Monte Carlu ovaj tjedan, gdje je Đoković ispao u petak od Medvjedeva, a Dušan Lajović ranije je ove subote senzacionalno izborio prvo finale na ovoj razini u karijeri.

Tamo će igrati u nedjelju protiv Fabija Fogninija, a pobjednik će osvojiti 1000 bodova i čeka ga značajan napredak na ATP ljestvici...