kakve su im šanse?

[ANKETA] Pesimizam uoči SP-a: Hoće li naši rukometaši začepiti usta skepticima?

09.01.2019 u 09:35

Bionic
Reading

Izbornik Lino Červar, kao i dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac bili su vrlo oprezni, da ne kažemo pesimistični u najavama Svjetskog prvenstva. Koliko daleko može hrvatska rukometna reprezentacija?

Hrvatski rukometaši mogu se pohvaliti zlatom sa SP-a 2003. godine, a u tri su navrata osvajali srebro (1995., 2005., 2009.) te jednu broncu 2013. godine.

  • +6
Pripremna rukometna utakmica, Hrvatska - Crna Gora Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Iako su imali i neke slabije nastupe, poput 13. mjesta 1997. godine, naši rukometni izabranici u pravilu nikad ne zakažu i uvijek doguraju daleko na svjetskim smotrama.

No, uoči SP-a u Danskoj i Njemačkoj koje počinje u četvrtak iz našeg tabora dolaze vrlo oprezne prognoze mogućnosti ove momčadi, a tek se kao cilj spominje plasman među prvih sedam reprezentacija, što jamči ulazak u kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Lino Červar u svojim izjavama nije odavao pretjerani optimizam niti samouvjerenost, a Zoran Gobac još manje.

'Kada samo pogledamo našu skupinu, vrlo teško će biti plasirati se dalje, a još teže će biti izboriti drugi krug s dva ili četiri boda. Naš cilj je da se probamo s četiri boda kvalificirati u sljedeći krug, jer onda bi nam sve bilo lakše. No, čak niti četiri boda iz prve faze ne garantiraju polufinale. Kada i ako to napravimo na najkvalitetniji mogući način, u drugom krugu nas čekaju Francuzi, domaćini Nijemci i treći protivnik kojeg još ne znamo. Jedino što možemo u ovom trenutku obećati je to da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji mogući plasman', kaže dopredsjednik HRS-a.

No, pesimizam je vladao i uoči SP-a u Portugalu 2003. godine kada je Hrvatska i uzela svoju jedinu svjetsku krunu. Zato pitamo vas, kakav imate osjećaj? Koliko daleko može ova reprezentacija?