APSOLTUNI REKORD

Čudesni Xavi dodavao svakih 30 sekundi!

24.10.2012 u 13:08

Bionic
Reading

Tito Vilanova rezultatski vodi Barcelonine nogometaše ove sezone jednako uspješno kao što je to ranijih sezona činio Josep Guardiola

Vilanovina momčad, međutim, daleko češće mora preokretati rezultat, a ključne golove zabijati pretkraj utakmica.

Ove je sezone katalonski klub već pet puta rezultatske zaostatke pretvarao u pobjede, dok su u čak 11 od 13 dosadašnjih odigranih natjecateljskih utakmica Messi i društvo zabijali golove u tzv. 'Cesarinijevoj zoni', odnosno u posljednjim trećinama poluvremena.

Fenomen je naziv dobio po Renatu Cesariniju, talijansko-argentinskom nogometašu Juventusa koji je, nastupajući za 'staru damu' između 1929. i 1935. godine, regularno odlučivao utakmice pogocima u završnim minutama poluvremena.

Dva su gola u 'Cesarinijevoj zoni' Katalonci zabili i u utorak protiv Celtica na Nou Campu pri 2-1 pobjedi u ogledu trećeg kola Lige prvaka. Andres Iniesta izjednačio je na 1-1 u 45. minuti, a Jordi Alba pogodio za pobjedu u četvrtoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena.

Fantastičan je rekord u dvoboju protiv Celtica ostvario 32-godišnji veznjak Xavi Hernandez, koji je pokušao odigrati 183 dodavanja. Riječ je o apsolutnome individualnom rekordu u povijesti Lige prvaka.

Barcelona je inače u dvoboju protiv škotskih prvaka loptu u posjedu imala 82% vremena. To je četvrti najpremoćniji posjed lopte u povijesti Lige prvaka. Katalonski nogometaši vlasnici su 22 od 23 najveća postotka posjeda lopte u povijesti natjecanja.

Snimka dvoboja 'mačke i miša' u Barceloni