KARIJERA U REPREZEnTACIJI

Čudesni Sergio Ramos postavio novi svjetski rekord koji izgleda nemoguće dostići; lovi ih još nekoliko

11.06.2019 u 11:50

Bionic
Reading

Uoči kvalifikacijske utakmice za Euro 2020. na Santiago Bernabeu, između Španjolske i Švedske (3:0), kapetan 'furije' Sergio Ramos primio je nagradu kao igrač s najviše pobjeda za reprezentaciju, a taj svjetski rekord je zatim podebljao

Realov branič još je u petak protiv Farskih otoka stigao do 122. trijumfa s nacionalnom vrstom čime je postao nogometaš s najvećim brojem pobjeda u povijesti u dresu reprezentacije – 122.. Pretekao je tako umirovljenog sunarodnjaka vratara Ikera Casillasa koji je ostao na brojci 121.

Pošto je Španjolska u derbiju skupine svladala Švedsku golovoma Sergija Ramosa (64-11m), Alvara Morate (85-11m) i Mikela Oyarzabala (87), stoper 'furije' još je malo podebljao svjetski rekord – na 123.

No to nije sve! Ramos je protiv Skandinavaca s bijele točke zabio svoj 20. pogodak za reprezentaciju čime se na 11. mjestu izjednačio sa Telmom Zarraom na vječnoj ljestvici najbojih strijelaca Španjolske. No ponavljamo, Ramos je prije svega defanzivni igrač, a ne napadač.

  • +4
Španjolski branič Sergio Ramos, Španjolska - Švedska, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

No i u toj statističkoj kategoriji sjajni Španjolac ganja svjetski rekord, jer je najbolji strijelac među braničima u reprezentaciji Argentinac Daniel Passarella koji je postigao 22 pogotka za 'gauče' (70 utakmica). Ramosu su 33 godine, nezamjenjiv je u španjolskoj izabranoj vrsti pa je Passarellin rekord u realnoj opasnosti.

I za kraj, Ramos je u lovu na španjolski rekord po broju nastupa. Tu je zasad na prvom mjestu spomenuti Iker Casillas sa 167, a Realov stoper je protiv Švedske upisao 165. Još mu malo nedostaje...