DESETORICA HRABRIH

Čudesni PSG u londonskom trileru izbacio Chelsea

11.03.2015 u 23:31

Bionic
Reading

iako su punih 90 minuta igrali s igračem manje nogometaši PSG-a su se vratili iz svih zaostataka i pogocima brazilskih stopera u produžetku nokautirali Chelsea u Londonu, te će sasvim zasluženo igrati četvrtfinale Lige prvaka

U sjajnom susretu u Londonu PSG je od 31. minute igrao s igračem manje nakon što je (VIDEO) isključen Zlatan Ibrahimović, gubio je 0-1 i 1-2, no uspio je hrabrom igrom dva puta izjednačiti i s konačnih 2:2 zahvaljujući golovima u gostima izboriti prolaz.

Chelsea je igrača više iskoristio tek u 81. minuti, a pogodak je postigao Gary Cahill. Ipak, pet minuta kasnije donedavni igrač Chelseaja David Luiz je golom nakon ubačaja iz kornera odveo susret u produžetak. U dodatnom periodu Chelsea je stigao do novog vodstva pogotkom Edena Hazarda iz jedanaesterca u 96. minuti.



Kazneni udarac je skrivio Thiago Silva igrajući rukom. Kapetan francuskog prvaka se iskupio u 114. minuti postigavši sjajan pogodak glavom nakon kornera. Do kraja susreta londonski sastav je pokušao zabiti i treći gol, no nije uspio. Brazilski stoperi tako su u najtežoj utakmici sezone potvrdili da su igrači za velike utakmice. Ako s druge strane nisu Nijemci...


U utorak su mjesto među osam najboljih izborili branitelj naslova Real Madrid i Porto. Real Madrid je prošao dalje usprkos porazu na Santiago Bernabeu od Schalkea 3-4, a 'Kraljevski klub' je spasila pobjeda od 2-0 u prvom susretu u Gelesenkirchenu. Porto je daleko mirnije odradio uzvrat protiv Basela pobijedivši 4-0 nakon 1-1 iz prve utakmice.


Idućeg tjedna na rasporedu su preostale četiri uzvratne utakmice osmine finala. U utorak, 17. ožujka igrat će Atletico Madrid i Bayer Leverkusen (0-1), te Monaco i Arsenal (3-1), a dan kasnije Barcelona i Manchester City (2-1), te Borussia Dortmund i Juventus (1-2).