LEO ZABIO 100 NA NOU CAMPU

Čudesni dvojac: Ronaldo i Messi zaslužuju Zlatnu loptu

07.10.2012 u 22:31

Bionic
Reading

Madridski sportski dnevnici Marca i AS složili su se da ovogodišnja Zlatna lopta Fife i France Footballa zaslužuje dva vlasnika – Lionela Messija i Cristiana Ronalda

Dva su najveća svjetska nogometaša u ovom trenutku obilježila treći ovosezonski El clasico: u 2-2 remiju na Nou Campu, u utakmici sedmog Primerina kola, Argentinac je zabio oba gola za domaću, a Portugalac za gostujuću momčad.

Ronaldu je to bila 20. utakmica u Primeri u kojoj je zabio dva pogotka, a Messiju 37. Portugalac je u La Ligi skupio 108, a Argentinac 221 nastup.

Posljednji nogometaš Reala koji je u El clasicu zabio dva gola na Nou Campu bio je Nizozemac Ruud van Nistelrooy u sezoni 2006/07.

Lionel Messi postao je prvi nogometaš u Barceloninoj povijesti koji je na Nou Campu probio granicu od stotinu zabijenih prvenstvenih pogodaka. Do ove je utakmice bio na brojci 98.

Postignuti pogodak iz slobodnog udarca peti je gol iz prekida koji je Messi zabio u dosad odigranim utakmicama u Primeri. Bio je ovo prvi pogodak iz slobodnog udarca postignut u El clasicu od sezone 1998/99.

Novim dvama pogocima Messi je došao do broja od 17 golova zabijenih u El clasicosima. Alfredo di Stefano, čuveni argentinski napadač Real Madrida, rekorder je s 18.