UŽITAK ZA GLEDATI

Čudesni duel na stazi na kraju odlučio F1 utrku u Maleziji!

03.10.2016 u 11:31

  • +7

Formula 1, Velika nagrada Malezije

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Edgar Su

Bionic
Reading

Momčad Red Bulla dopustila je fantastičan dvoboj na stazi Danielu Ricciardu i Maxu Verstappenu, da bi zatim ipak Australcu koji je odbio napad rivala pomogla da lakše dođe do pobjede....

Red Bull je ostvario potpuno neočekivanu dvostruku pobjedu u Maleziji. Zahvaljujući Vettelovom zabijanju u Rosberga i kvaru na bolidu Lewisa Hamiltona, Daniel Ricciardo i Max Verstappen ostali su sami na vrhu i u međusobnom dvoboju riješili pitanje pobjednika.

Taj je dvoboj zaista bio fantastičan nakon što je Nizozemac na svježim gumama dostigao kolegu. No, Ricciardo je na briljantan način odbio njegov napad, nakon što su nekoliko zavoja u nizu vozili kotač do kotača, što je bio i trenutak utrke koji će se najviše pamtiti.

Uslijedila je faza utrke s virtualnim sigurnosnim automobilom zbog bolida Hamiltona koji je ostao napušten uz stazu i tu je Red Bull ipak odlučio pomoći Ricciardu te oba vozača pozvati u boks po svježe gume. Da je Verstappen ostao, vjerojatno bi pobijedio, jer mu gume nisu bile toliko stare, ali nije se žalio nakon utrke.

'Ekipa nam je dopustila da se utrkujemo, pod uvjetom da to radimo čisto i bez rizika. Nije bilo timskih odredbi. Bilo je to sjajno utrkivanje,' zadovoljno je zaključio 19-godišnjak koji ne žali zbog drugog mjesta na stazi Sepang.

'Prošle su dvije godine od moje zadnje pobjede i zahvalan sam na ovome. Osjećaj je fantastičan,' izjavio je pak Daniel Ricciardo koji je u Maleziji stigao do četvrtog trijumfa u karijeri...