lakersi pregaženi

Čudesni Bogdanović u rekordnoj večeri nanio LeBronu Jamesu najteži poraz u karijeri

06.02.2019 u 07:11

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović bio je najbolji strijelac s 24 postignuta koša u pobjedi Indiana Pacersa protiv Los Angeles Lakersa rezultatom 136:94, što je bio i najteži poraz u karijeri LeBrona Jamesa...

Bila je to sjajna Bogdanovićeva utakmica koju je započeo postizanjem prvih deset koševa svoje momčadi, a susret je završio s 24 postignuta poena uz šut 10-17 iz igre i pet asistencija. Kako je Bogdanović napunio koš Lakersa pogledajte OVDJE.

  • +14
Bojan Bogdanović - igrač NBA momčadi Indiana Pacers Izvor: Licencirane fotografije / Autor: DAVID MAXWELL/EPA

LeBron James vratio se u momčad Lakersa u ovom susretu nakon što je propustio dvoboj s Golden Stateom, ali nije mogao izbjeći najteži poraz u svojoj NBA karijeri.

Slavni 34-godišnji Amerikanac zabio je 18 koševa, uz devet asistencija i sedam skokova, ali i šest izgubljenih lopti, a Indiana je to sve kažnjavala s druge strane i susret završila s rekordnih 19 trica i 55.9% šuta, a Bojan je od toga zabio četiri iz 10 pokušaja.

Već na poluvremenu bilo je 69:46, što je za Pacerse bio najbolji učinak u prve 24 minute ove sezone, a u drugom dijelu prednost je samo rasla za konačnih 136:94.

Indiana je ovom pobjedom došla do omjera 35-19 i nastavlja borbu s Bostonom i Philadelphijom za treće mjesto u Istočnoj konferenciji, dok Lakersi sad imaju skromnih 27-27 i drže deseto mjesto na Zapadu te se nadaju da bi im tijekom prijelaznog roka koji slijedi mogao stići Anthony Davis, jer s ovom momčadi teško da mogu izboriti doigravanje.

Šarić zablistao, ali Minnesota izgubila

Dario Šarić je odigrao najbolju utakmicu otkako je došao u Minnesotu, on je u porazu svojih Timberwolvesa od Grizzliesa 106-108 ubacio 22 koša (šut iz igre 7/11, trice 4/7) uz sedam skokova i pet asistencija.

Najbolji pojedinac Memphisa bio je Mike Conley sa 25 poena i devet asistencija.

Justin Holiday je pogodio dva slobodna bacanja 0.1 sekundi prije kraja za drugu uzastopnu pobjedu Grizzliesa.

Karl-Anthony Towns je predvodio Minnesotu sa 26 ubačaja i 18 skokova.

Cleveland Cavaliers su upisali poraz kod kuće, sa 103-96 su ih svladali Boston Celtics, a Ante Žižić je odigrao 23 minute za poraženu momčad upisavši pritom osam poena te 12 skokova i jednu asistenciju.

Jayson Tatum je bio najbolji strijelac Celticsa sa 25 poena, a Gordon Hayward je dodao 18 za Boston kojem je ovo peta pobjeda zaredom.

Rookie Collin Sexton je predvodio Cavalierse sa 27 koševa.

I New York Knicks su poraženi, od njih su sa 105-92 bolji bili Detroit Pistonsi.

Blake Griffin je ubacio 29 koševa uz osam asistencija i šest skokova za Detroit koji nije gubio ni u jednom trenutku.

Dennis Smith Jr. je bio najbolji u redovima Knicksa sa 25 poena, a Mario Hezonja nije ulazio u igru.