MINUS 26 U MOSKVI

CSKA se s lakoćom obračunao s 'vukovima'

04.02.2009 u 20:05

Bionic
Reading

Cibona u Moskvi ipak nije uspjela pružiti značajniji otpor aktualnom europskom prvaku. Igrači CSKA-a su od početka do kraja utakmice bili razigrani i precizni, u čemu im je itekako pomogla i inertnost 'vukova' u obrani, pa konačnih plus 26 (87:61) uopće ne čudi

U drugom euroligaškom kolu u skupini H zagrebačka Cibona uvjerljivo je izgubila od favoriziranog CSKA-a sa 87:61. Rusi su bez lakše ozlijeđenog Zorana Planinića s nevjerojatnom lakoćom prolazili kroz obranu 'vukova', Trajan Langdon i J. R. Holden trpali su kad god im se prohtjelo, a ono malo promašenih šuteva spremno su hvatali domaći centri.

Cibona je, realno gledajući, odigrala lošu utakmicu u Moskvi i, iako je jasno da je suparnik bio razigran s namjerom da dokaže da su dva ovosezonska domaća poraza bila slučajnost, ipak čudi da su igrači Velimira Perasovića nakon prošlotjedne košarkaške rapsodije protiv Siene odigrali tako blijedo. Davor Kus, recimo, nije zabio ništa, Earl Calloway bio je daleko ispod razine dosadašnjih igara, a ni najbolji strijelac Cibone Alan Anderson nije se baš iskazao preciznošću. Kad se svemu tome pridoda nevjerojatna inertnost u obrani, pogotovo u obrambenom skoku, tad je jasno da bolje od uvjerljivog poraza nije moglo proći.

CSKA je u prvom dijelu imao i 20 koševa prednosti, no hrvatski košarkaši uspjeli su početkom drugog poluvremena smanjiti taj zaostatak na samo sedam razlike (47:54 u 27. minuti). Nažalost, igrači ruskog kluba tad su ponovno 'ubacili u petu' i stigli do konačnih plus 26 bez i najmanjih problema. Obrana Cibone bila je propusna, napad zbunjen i trom i začas više nije bilo motivacije za juriš prema ruskom košu.

Najbolji strijelci u domaćim redovima bili su Langdon (18 koševa uz 70 posto šuta), Siskauskas i Zisis (po 14), dok su kod Cibone jedina dvojicea dvoznamenkastih bili Anderson (15 poena uz šut 5:16) i Nikola Prkačin (10).

Iduću euroligašku utakmicu Cibona će igrati na svom parketu protiv Fenerbahčea sljedećeg četvrtka.