MILOSRDAN ŽDRIJEB

Crystal Palace nagrađen za rušenje Uniteda

01.12.2011 u 10:56

Bionic
Reading

Nakon što je sinoć šokantnom pobjedom na Old Traffordu Crystal Palace zaokružio popis sudionika polufinala engleskog Liga kupa, održan je i ždrijeb predzadnje runde natjecanja koje završava tijekom zime

Palace je u produžetku kompletirao pobjedu 1:2 na Old Traffordu i natjerao trenera Fergusona da se javno ispriča šokiranim navijačima.

Za 'nagradu' za veliku pobjedu pobrinuo se ždrijeb polufinalnih parova koji je spojio Crystal Palace i Cardiff. Netko od dva velika iznenađenja ovoga natjecanja izborit će finale na Wembleyju (26. veljače), a tko će to biti, bit će poznato nakon dvije utakmice (9. i 23. siječnja).

No tko god prođe u finale, neće biti favorit jer drugi polufinale igraju dva prvoligaška 'teškaša' Liverpool i Manchester City.

City je, podsjetimo, u utorak slavio kod Arsenala golom Aguera, dok je Liverpool sa 2:0 (Maxi, Kelly, dvije asistencije Bellamyja) slavio na gostovanju kod Chelseaja. Treneru Dalglishu, koji kao strateg Liverpoola nije poražen od Chelseaja ni nakon 13. ogleda, pobjeda nije bila dovoljna da zaboravi svoje probleme.

'I poslije utakmice ću ponoviti da nije normalno da moramo igrati dvije utakmice unutar 48 sati. Ja nisam previše pametan, ali taj bih problem riješio s lakoćom. Ovo natjecanje podcjenjuju ljudi koji ga vode i ne bi bilo loše da netko od njih ima malo mozga u glavi', nasmijao je okupljene Dalglish.

Liverpoolu će ti dvoboji biti prilika da nakon 15 godina prvi put istrči na Wembley. Zadnji put igrali su tamo 1986. kada im je gol Cantone uzeo FA cup, a tada je za klub još igrao Ian Rush. Jamie Carragher, primjerice, još nije igrao za svoj klub na nacionalnom stadionu.

Golčina Ambrosea za vodstvo od 1:0 na Traffordu
Izjednačio je Macheda s kreča
U produžetku je Ambrose ubacio, a rezerva Murray glavom donio veliku pobjedu