A SAD SVE ISPOČETKA

Crosby zaustavljen - niz stao na 25

30.12.2010 u 11:15

Bionic
Reading

Sidney Crosby ostao je bez gola ili asistencije nakon 24 utakmice u kojima je uspješno trpao mrežu suparničkih golmana ili asistirao suigračima iz Pittsbourgh Penguinsa. Ipak, to je najdulji niz osvajanja barem boda po utakmici od početka 90-ih godina prošlog stoljeća

Točno 14.435 navijača u dvorani na Long Islandu vrlo bučno je navijalo da dug i učinkovit niz Sida The Kida stane upravo protiv njihovih NY Isladersa. Nakon 60 minuta igre i još pet minuta produžetka želje su im se obistinile, a domaćini su protiv Pittsbourgh Penguinsa stigli do pobjede nakon izvođenja kaznenih udaraca.

Sidney Crosby ostao je bez pogotka ili asistencije i to je svakako pomoglo da Islandersi ubilježe važnu pobjedu. No važnije od toga je što su Njujorčani zaustavili niz od 25 utakmica za redom u kojima je 23-godišnji Kanađanin ostvario barem jedan poen - gol ili asistenciju. Takav niz nije viđen još od sezone 1992/93. kad je Mats Sundin, legendarni švedski hokejaš, ostvarivao bodove na 30 uzastopnih utakmica.

U svom nizu od 25 nastupa Crosby je zabio 26 puta i podijelio još 24 asista. Niz je započeo 5. studenoga u susretu protiv Pataka iz Anaheima kojima je zabio dva gola, a završio spektakularnim nastupom u Consol Energy Centru u Pittsburghu protiv Atlanta Trashersa kad je zabio dva gola i imao još dvije asistencije.

'Završio je jedan lijepi niz u kojem sam zaista uživao. Suigrači su me ohrabrivali i bilo je to lijepo vrijeme koje mi je donijelo puno zadovoljstva. Protiv Islandersa sam imao puno prilika, a nisam ih iskoristio, dok u nekim proteklim utakmicama nisam igrao niti izbliza tako dobro, pa su golovi padali ili su suigrači pogađali nakon mojih dodavanja. Smiješno je kako to ide: kad ne igraš dobro, bodovi dolaze, a kad si solidan ili vrlo dobar, ostaneš bez učinka', kazao je Crosby u kratkom osvrtu na zaustavljeni niz.