SPEKTAKL U KOLOVOZU

Cro Cop: Želim borbu s Minotaurom

11.05.2011 u 10:58

Bionic
Reading

Ako se pita samo borce, onda bi već ovog ljeta mogli vidjeti borbu između starih znanaca iz mješovitih borbi, našeg Mirka Filipovića i Brazilca Minotaura, a reprizu borbe iz 2003. godine pristali su i Minotaur i Mirko Filipović!

Cro Cop (36) protiv Minotaura (34) u Rio de Janeiru!? Dvoboj s legendarnim Brazilcem Hrvat priželjkuje još od studenoga 2003. kada je u borbi za privremenog svjetskog Prideova prvaka od njega izgubio nakon što je dominirao borbom.

Tadašnji prvak Fjodor bio je ozlijeđen, pa su čelnici Pridea priredili tu borbu kako bi pobjednik s 'ruskim medvjedom' razriješio tko je najbolji teškaš na svijetu. Cro Cop je dominirao prvom rundom, čak je Minotaura i srušio udarcem nogom u vrat, dodavši tome i udarac rukom, no to se dogodilo u posljednjoj sekundi prve runde. U drugoj je Brazilac srušio Hrvata, u jednom trenutku mu zasjeo čak i na prsa. Kad se Mirko počeo izvlačiti iz te iscrpljujuće pozicije, majstor brazilskog džiju-džicua mu je napravio polugu na laktu.

Premda bi Minotaur imao prednost domaćeg terena, Cro Copu to ne bi smetalo. To što je nokautiran u posljednje dvije borbe (Mir, Schaub) ne znači da bi Brazilcu bio laka meta. Štoviše, i njegovi najbolji dani su iza njega, no karizma je ostala. Uostalom, kad se prebacio iz kik-boksa u slobodnu borbu, Minotaur je Cro Copu bio predmet obožavanja. Sjećamo se kada je u emisiji 'Nedjeljom u dva' kazao ovo:

'Nitko se s Minotaurom ne smije sprdati, jer on je fenomen snage ljudske volje. Kao devetogodišnjeg dječaka pregazio ga je kamion, bila su mu zdrobljena oba plućna krila, sva rebra, slezena, jetra, slomljene noge i napukla mu je kralježnica. Liječnici su rekli da će biti medicinski fenomen ostane li živ. Kada se, tada dječak, probudio nakon 25 dana iz kome, liječnici nisu mogli vjerovati kazavši da nikad neće prohodati. A on je snagom volje postao svjetski prvak.'

Minotaur je još u travnju govorio da ne želi Cro Copa nego Schauba. No, svjestan da nakon dvije operacije kukova te operacije koljena nije dovoljno pripremljen za Schauba, preko svog trenera Luisa Doreae poručio je da želi za suparnika Cro Copa. Mirko se pak oglasio preko britanskog časopisa "The Fighters Only" (za hrvatske novine ne želi ništa govoriti) kazavši da je spreman.

'S Minotaurom se mogu boriti bilo kada i bilo gdje, čak i u kolovozu u Brazilu'.

Borci koje u žiži zanimanja drži stara slava poslali su poruku gazdama. Sada se još samo čeka da ih UFC spari za svoju priredbu 27. kolovoza u Riju. Minotaur se posljednji put borio u veljači 2010. i izgubio nokautom od prvaka Velasqueza.