MEĐU ELITOM

Cro Cop šesti najbolji teškaš svih vremena

04.07.2011 u 12:42

Bionic
Reading

Hrvatski borac Mirko Filipović u jednom izboru opet je upao u ugledno društvo. Cro Cop je izabran među najbolje teškaše MMA svih vremena

Portal Bleachers Report i njezin kolumnist Cooper Rewa izabrali su sedam najboljih boraca u najjačoj kategoriji. Kriteriji za ulazak u elitu bili su najmanje jedna velika titula, najmanje 20 mečeva i najmanje deset godina profesionalnog iskustva.

Cro Copa je novinar smjestio na šest poziciju, a u dužem tekstu piše da je Filipović 2006. osvojio Prideov Grand Prix te da je u tome trenutku bio napadač kojeg su se najviše bojali u svijetu MMA-a.

Navodi se da je Cro Cop prvi napravio uspješan prijelaz iz kickboxinga u 'slobodnu borbu' i da je njegov zaštitni znak bilo geslo 'desna noga – bolnica, lijeva noga – groblje'.

Novinar spominje da u UFC-u Cro Cop nije pokazao ono što je bio u organizaciji PRIDE, ali da to ne može diskreditirati njegove ranije uspjehe.

Inače, na listi na sedmom mjestu je Mark Coleman, a ispred Filipovića su Tim Sylvia (5.), Frank Mir (4.), Randy Couture (3.), Antonio Rodrigo Nogueira (2.) i kao prvi Fedor Emelianenko za kojeg novinar tvrdi da je postao živuća legenda ovoga sporta.

Najbolje od Cro Copa