UFC 128 - NEDJELJA

Cro Cop protiv Schauba, pobjeda ili kraj

19.03.2011 u 14:03

Bionic
Reading

Nedjelja rano ujutro rezervirana je za borilački spektakl u Newarku. Mirko Filipović ulazi u kavez (3 ujutro), a njegov protivnik je Brendan Schaub

Hrvatski i američki borac otvorit će glavni program UFC-128 u kojem je glavni meč večeri onaj u poluteškoj kategoriji između Jona Jonesa i UFC-ova prvaka Mauricija Shoguna Rue.

No hrvatsku javnost najviše zanima povratak Cro Copa u oktogon nakon poraza od Franka Mira (25. rujna 2010). Sam Filipović je izjavio da je spreman i da se nada da će ovo biti jedna od njegovih najboljih godina u karijeri, ali isto tako da bi u slučaju poraza to bio njegov kraj. Odradio bi tada još jednu borbu koju ima u ugovoru te napustio svijet 'ultimate fighta'.

Njegov suparnik Brendan Schaub je nadolazeća mlada nada ovog sporta i pobjeda protiv Cro Copa bi mu dala 'krila', jer ovo je, kako je sam rekao, njegova 'najveća borba'. Schaub respektira Filipovića za kojeg je govorio da mu je bio idol, ali je isto tako i pun samopouzdanja te je siguran kako će meč završiti nokautom.

Kako god bilo, gledatelji preko hrvatskih televizija neće moći uživati u ovom spektaklu. Nova TV koja je dosada prenosila Cro Copove borbe nije se dogovorila oko prava s čelnicima UFC-a.