ŠTO UOPĆE REĆI?

Cristiano Ronaldo u ovome nije loš, nego je katastrofalan, ali nitko u Juventusu mu se to ne usuđuje skresati u lice

04.03.2021 u 18:47

Bionic
Reading

Juventusov napadač Cristiano Ronaldo prvi je strijelac talijanskog prvenstva, ali Portugalac je u jednom segmentu nogometne igre katastrofalan

Cristiano Ronaldo je stroj za golove, a od kada je 2018. iz Reala stigao u Juventus nastavio je zabijati, u 118 utakmica čak 91 pogodak. Nije mu zasmetalo novo okruženje i to što obrane klubova u talijanskoj ligi slove za najtvrđe na svijetu. Portugalac neumoljivo trpa, ali... nije savršen.

Naime, od kada je stigao na Apeninski poluotok kao da je zaboravio davati pogotke iz slobodnih udaraca. Zapravo, na taj način samo je jednom zatresao mrežu iz, pazite sad, čak 65 pokušaja. Da je u pitanju netko drugi već odavno bi izgubio pravo na izvođenje slobodnjaka, ali ne i Ronaldo, nitko mu se ne usudi reći da je u tome toliko loš.

Ono što je kod te statistike još katastrofalnije je jedan drugi podatak. Od 64 neiskorištena udarca njih 44 završila su u 'živom zidu', golman nije imao ni posla. Inače, prije njegovog dolaska, Juventus je u prethodne dvije godine zabio 11 slobodnjaka (74 pokušaja) pa sami procijenite je li vrijeme da u 'Staroj dami' netko drugi dobije priliku.

  • +5
Cristiano Ronaldo u dresu Juventusa Izvor: EPA / Autor: FILIPPO VENEZIA

Kada se baci pogled u prošlost, portugalski ofenzivac je bio nekada ubojit iz slobodnih udaraca, a tijekom karijere realizirao je njih 46. A što kaže na sve to trener Juventusa Andrea Pirlo, čovjek koji je iz slobodnjaka 30 puta neobranjivo pogodio...

'Golovi iz slobodnog udarca su važni, oni mogu odlučiti utakmice, posebno protiv momčadi koje se duboko brane. Ronaldo dobro trenira i napreduje. Mirniji je i uvjeren je da će uskoro zabiti iz slobodnog udarca', izjavio je talijanski stručnjak.