Forbes objavio

Cristiano Ronaldo ruši sve granice; kada su milijuni dolara u pitanju ovo nije uspjelo još niti jednom nogometašu u povijesti!

05.06.2020 u 12:44

Bionic
Reading

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo još jedenom pomakao je granice, ali ovaj puta kada je godišnja zarada u pitanju. magazin Forbes objavio je kako je u jednoj godini Ronaldo zaradio čak 105 milijuna dolara

Kao što je tradicija svjetski poznati magazin Forbes objavio je godišnji popis najbolje plaćenih poznatih osoba te naravno najbolje plaćenih sportaša na svijetu.

Tako prema Forbesu ispada kako je Cristiano Ronaldo od lipnja 2019. i do lipnja 2020. godine zaradio 105 milijuna dolara prije oporezivanja, ali to mu nije bilo dovoljno za prvo mjesto na koje je zasjeo legendarni švicarski tenisač Roger Federer koji je zaradio 106,3 milijuna dolara, neznatno više od ponajboljeg nogometaša svijeta i zvijezde Juventusa.

Treba reći kako je velik dio zarade došao od unosnih sponzorskih ugovora pa je tako Ronaldo od sponzora inkasirao 45 milijuna dolara dok je Federer – koji je u veteranskim godinama – okruglih 100 milijuna dolara inkasirao od sponzorskih ugovora što dovoljno govori o njegovoj popularnosti.

No, 35-godišnji Cristiano Ronaldo ušao je u povijest kao prvi nogometaš na svijetu koji zaradio milijardu dolara. I ono što je fascinantno, još uvijek igra nogomet na visokoj razini i jasno je kako će svoje bogatstvo značajno podebljati dok ne objavi kako odlazi u igračku mirovinu.

Zanimljivo je spomenuti kako je Lionel Messi, koji je profesionalno nogomet počeo igrati tri godine nakon Ronalda, prema Forbesu zaradio ukupno 605 milijuna dolara.

Kada su aktivni sportaši u pitanju treba reći kako su prije Ronalda milijarderi tijekom karijere postali golfer Tiger Woods i boksač Floyd Mayweather.

Kako piše Forbes Ronaldo je velik dio svoje zarade dobio od doživotnog ugovora za sportski brend NIKE. Sličnim ugovorom mogu se pohvaliti još samo košarkaši Michael Jordan čiji brand Jump Man ruši sve rekorde te zvijezda LA Lakersa LeBron James.

'Ronaldo je ukupno 650 milijuna dolara zaradio na travnjaku u 17 profesionalnih sezona', navodi Forbes uz dodatak kako je nabolje plaćeni nogometaš u talijanskoj Serie A s godišnjom plaćom od 34 milijuna dolara.

Dodajmo još kako se Ronaldova zarada izvan terena temelji na njegovoj robnoj marki CR7, vlasništvu hotelskog lanca i mnoštvu sljedbenika na društvenim mrežama. U siječnju je postao prva osoba s 200 milijuna pratitelja na Instagramu, a kad mu se pribroje i oni s Facebooka i Twittera, ukupan broj sljedbenika doseže 427 milijuna, što ga čini najpopularnijim sportašem na planeti. Ukratko, Cristiano Ronaldo ruši sve granice

Najbolje plaćene poznate osobe na svijetu (Forbes)

  • 1. Kylie Jenner * 590 milijuna dolara
  • 2. Kanye West * 170 milijuna dolara
  • 3. Roger Federer * 106.3 milijuna dolara
  • 4. Cristiano Ronaldo * 105 milijuna dolara
  • 5. Lionel Messi * 104 milijuna dolara
  • 6. Tyler Perry * 97 milijuna dolara
  • 7. Neymar * 95.5 milijuna dolara
  • 8. Howard Stern * 90 milijuna dolara
  • 9. Lebron James * 88.2 milijuna dolara
  • 10. Dwayne Johnson * 87.5 milijuna dolara