NOVI IZAZOV

Cristiano Ronaldo napušta Juventus zbog plaće kakva u sportu još nikada nije viđena!

07.01.2019 u 15:16

Bionic
Reading

Španjolski sportski list Don Balon donosi pomalo nevjerojatnu priču u kojoj je glavni junak Cristiano Ronaldo, Portugalac koji se, prema njihovim informacijama, nema namjeru na duže vrijeme vezati uz Juventus

Otkada je preko noći napustio Real Madrid, iako do danas nije poznat glavni razlog za to, Cristiano Ronaldo zaludio je navijače Juventusa. No španjolski sportski list Don Balon doznaje kako je sve to bio dio njegova plana da nakon sezone, dvije napusti Juventus (službeno ga ugovor veže do ljeta 2022. godine!) te nakon toga krene u bogate Ujedinjene Arapske Emirate, u kojima ima u planu završiti igračku karijeru. Naravno, u cijeloj priči također je važno napomenuti kako bi mu plaća, koja trenutačno iznosi oko 30 milijuna eura godišnje, bila barem dvostruko veća kod bogatih Arapa. Očito je to dovoljno dobar razlog za novi izazov.

  • +6
Cristiano Ronaldo Izvor: Pixsell / Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

Procurila je informacija kako mu nude godišnju plaću od čak 60 milijuna eura, čime bi postao apsolutni rekorder u svim kolektivnim sportovima, uključujući NBA ligu, a kada se tome dodaju marketinška prava, lako je zaključiti da će vjerojatno biti najbolje plaćeni sportaš svijeta.

Stoga nije nemoguće to da se dogovor postigne već ovih dana, a Ronaldo bi u ljeto prešao u klub (ne navodi se koji, op.a.) u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Iako je Ronaldo u 34. godini života, što sugerira da mu je forma u padu, na njemu se to uopće ne vidi jer je opsjednut zdravim životom i održavanjem tijela pravilnom prehranom i posebnim vježbama. Ove sezone u Juventusu je u 19 utakmica Serie A zabio 14 golova, uz podatak kako su već sada daleko, devet bodova, pobjegli prvom pratitelju Napoliju i osma titula u nizu sve je izglednija.

Ako uz to uspiju osvojiti Ligu prvaka, koju navijači Juventusa čekaju od 1996. godine, nema razloga da ga čelnici kluba – naravno uz odštetu koju očekuju - ne puste u Ujedinjene Arapske Emirate.

  • +5
Cristiano Ronaldo i Georgina Rodriguez Izvor: Profimedia / Autor: N.N.