VELIKI TALENT

Čovjek koji je dobio Inter ima plaću 750 eura mjesečno

14.09.2011 u 14:19

Bionic
Reading

Čudnovati predsjednik nogometnog kluba Palerma Maurizio Zamparini stekao je svjetsku slavu profitabilnim transferima igrača (Kjaer, Cavani, Pastore...) i mijenjanjem trenera poput čarapa

U posljednjih je pet mjeseci promijenio već četvoricu. Četvrti od njih, koji je na klupi niti dva tjedna, zove se Devis Mangia (37), a u svom je debitantskom nastupu u nedjelju navečer porazio Inter 4:3.

'Nadamo se da smo ovaj put imali sreće i da smo započeli dugotrajan trenerski ciklus. Nadam se da će Palermo postati talijanski Arsenal, a da će Mangia postati naš Arsene Wenger', rekao je Zamparini nastavivši:

'Vrlo sam zadovoljan pobjedom nad Interom. Nakon utakmice dobio sam poziv od Napolijeva predsjednika Aurelija De Laurentisa. Komplimentirao mi je na pobjedi i preporučio da zadržim trenera jer da je 'očito vrlo dobar''.

Mangia zasad još uvijek ne posjeduje UEFA-inu profesionalnu dozvolu za vođenje vrhunskih momčadi, kakvu propisima traži Serie A. Zbog toga Palermo formalno vodi sportski direktor Sean Sogliano, dok je Mangia službeno samo asistent.

Aktualna plaća 'talijanskog Wengera' trenutačno iznosi 9000 eura godišnje, odnosno 750 eura mjesečno. Zamparini je potvrdio da će sjesti s trenerom i dogovoriti povišicu njegove plaće.